Την σταδιακή επαναφορά των τουριστικών δραστηριοτήτων στην Αίγυπτο επεξεργάζεται το Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων. Στο βασικό σχεδιασμό είναι και η επαναλειτουργία των πυραμίδων της Γκίζας, οι οποίες είναι από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο.

 Μετά την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, το Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της χώρας έκλεισε όλους τους ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους, ως μέσο για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Ορισμένες χώρες έχουν αρχίσει δειλά δειλά να ξανανοίγουν τους αρχαιολογικούς χώρους. Γεγονός που εγείρει το ερώτημα, τι μέλει γενέσθαι στην Αίγυπτο;

Ο διευθυντής της Αρχαιολογικής Ζώνης των Πυραμίδων, Ashraf Ashraf Mohieddin, είπε ότι όταν το κυβέρνηση αποφασίσει να ανοίξει ξανά την περιοχή των αρχαιολογικών πυραμίδων για επισκέψεις, θα εφαρμοστούν όλα τα προληπτικά μέτρα σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες του κράτους για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Μάσκες και γάντια θα είναι υποχρεωτικά τόσο σε επισκέπτες όσο και σε εργαζομένους.

Επιπλέον, ο Mohieddin δήλωσε ότι θα γίνεται θερμομέτρηση σε όλους τους επισκέπτες και είπε ότι η περιοχή των πυραμίδων θα απολυμαίνεται καθημερινά. Πρόσθεσε ότι οι πυραμίδες θα δέχονται 25% λιγότερους επισκέπτες σε σχέση με την προ κορονοϊό εποχή και σε πρώτο στάδιο δεν θα επιτρέπεται η είσοδος εντός τους. Επίσης δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στους τάφους.

Αρέσει σε %d bloggers: