Με αυτή την φράση αντέδρασε ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ Χρήστος Καβαλής προς τον προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο της Ε.Κ.Α Γιάννη Σιόκα, όταν επικοινώνησαν τηλεφωνικά μετά την μαραθώνια καθώς φαίνεται χθεσινή συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα χθες στην Αλεξάνδρεια.

Ο «λευκός καπνός» βγήκε λοιπόν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 μετά τη συνεδρίαση των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας υπό την προεδρία του Επιτίμου Προέδρου της ΕΚΑ , Γενικού Προξένου κ. Αθανάσιου Κοτσιώνη, και που πρακτικώς σηματοδοτεί τον σχηματισμό νέου Προεδρείου.

Συγκεκριμένα, τα τέσσερα μέλη τα οποία είχαν αποχωρήσει το 2019 και η παραίτηση των οποίων δεν είχε γίνει δεκτή από τα άλλα πέντε τότε μέλη της ΔΕ , επέστρεψαν προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της Κοινότητας μετά το θάνατο του Προέδρου της ΕΚΑ αείμνηστου Εδμόνδου Κασιμάτη από κορονοϊό.

Η συνεννόηση ήταν η μόνη εφικτή λύση για να μπορεί η Δ.Ε να συνεδριάζει και να αποφασίζει καθώς σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΚΑ η απαρτία απαιτεί τουλάχιστο πέντε μέλη .

Η μη συνεννόηση θα έβαζε δια νόμου την ΕΚΑ σε προσωρινή υπηρεσιακή επιτροπή που θα συμπληρωνόταν και από υπαλλήλους του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Αιγύπτου, ως ο αρμόδιος εποπτικός φορέας όλων των Σωματείων στην ΑΔΑ μέχρι να γίνουν εκλογές.

Πρόεδρος στη νέα σύνθεση θα είναι ο μέχρι τώρα Α! Αντιπρόεδρος Ιωάννης Σιόκας, Α’ Αντιπρόεδρος θα είναι ο Ανδρέας Βαφειάδης, Β’ Αντιπρόεδρος η Μαίρη Παυλίδου, Γραμματέας ο Δημήτρης Κάβουρας, Οικονομικός Επόπτης ο Πάρης Πεφάνης Μακρής και Μέλη της ΔΕ οι Ιωάννης Παπαδόπουλος, Νικόλαος Κόπελος και Μιχαήλ Καρυδιάς.

Ο κ. Καβαλής συνεχάρη ιδιαίτερα τον κ. Σιόκα που ηγήθηκε της πρωτοβουλίας αυτής και του ζήτησε να μεταφέρει τον χαιρετισμό και τα συγχαρητήρια όλης της Δ.Ε της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, που εύχεται στη νέα Διαχειριστική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας δύναμη και καλή επιτυχία, προσβλέποντας πάντα στην στενότερη συνεργασία των δύο ιστορικών Αιγυπτιώτικων Κοινοτήτων.

Αρέσει σε %d bloggers: