Με αφορμή την υποψηφιότητα της Ελληνικής γλώσσας στην κατηγορία Life Achievement Αward, η Δρ Hanan Fayadh, επίσημη εκπρόσωπος των Διεθνών Bραβείων Sheik Hamad θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό τον θεσμό τους, τους σκοπούς και το ρόλο που διαδραματίζουν στη Διεθνή Κατανόηση. 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν με ομιλίες κατόπιν πρόσκλησης , η Ελένη Κονδύλη, Καθηγήτρια Αραβικού Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Πέρσα Κουμούτση, Συγγραφέας, ερευνήτρια και μεταφράστρια Αραβικής λογοτεχνίας, Σωτήρης Λίβας, Πρόεδρος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Μαρίνα Πυροβολάκη, Καθηγήτρια Θρησκειολογίας και Ισλαμικών Σπουδών, Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Χισάμ Χάσαν, Αραβολόγος, Διδάκτωρ Βυζαντινολογίας. Την εκδήλωση συντονίζει ο Χάλεντ Ραούφ, μεταφραστής Ελληνικής λογοτεχνίας. ενώ την Παρασκευή 16 Ιουλίου και ώρα 1600 μμ η Δρ Fayadh θα είναι προσκεκλημένη του Κέντρου Ελληνικής και Αραβικής λογοτεχνίας και Πολιτισμού σε διαδικτυακή συνάντηση με την Πέρσα Κουμούτση και με κεντρικό θέμα συζήτησης τον Διαπολιτισμικό Διάλογο ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Αραβικές χώρες, όπως αυτός ενισχύεται μέσα από εκφάνσεις πολιτισμού, σημαντικότερη των οποίων: η μετάφραση, της λογοτεχνίας του Άλλου.   

Διαβάστε επίσης:
Κατάρ: Η Ελλάδα υποψήφια για το βραβείο Life Achievement Award για το έργο της και τη συνεισφορά της στον διαπολιτισμικό διάλογο

Αρέσει σε %d bloggers: