Μικροί και μεγάλοι εν δράσει λοιπόν. Γιατί μόνο στις εκδηλώσεις των Προσκόπων μπορεί να δει κανείς όλους τους μεγάλους, τους μπαμπάδες και τις μαμάδες αλλά και τις χαρούμενες και περιποιημένες γιαγιάδες  να παίζουν σαν παιδιά. Να κυνηγιούνται ασταμάτητα, να γελάνε δυνατά, να ανταλλάσσουν πειράγματα και αστεία και να αφήνονται σαν μικρά παιδιά στην απόλαυση της στιγμής.

Ο Αρχηγός των Προσκόπων του Καΐρου κ. Γιάννης Μελαχροινούδης, και όλοι ανεξαιρέτως οι Πρόσκοποι επεφύλαξαν για όλους εμάς ένα εορταστικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις για ένα πραγματικά χαρούμενο και αξέχαστο απόγευμα.

Η γιορτή ξεκίνησε φυσικά  με παιχνίδια με πρώτο το παιχνίδι του νερού που έπρεπε να μεταγγίσουν μικροί και μεγάλοι από γεμάτα μπουκάλια το νερό σε άδεια μπουκάκια. Σας φαίνεται εύκολο;

Όποιος το νομίζει ας δοκιμάσει στο ταχ΄ύτερο χρόνο με το περισσότερο νερό. Προσοχή … δεν μπορείτε να κλέψετε. Υπήρχαν οι άγρυπνοι πρόσκοποι επόπτες που έλεγχαν το αποτέλεσμα και απένειμαν τα εύσημα μόνο στον νικητή.

Στην συνέχεια ακολούθησε η αγαπημένη σε όλους  τσουβαλοδρομία. Ένα παιχνίδι με πολλές αστείες ανατροπές ιδίως από μεγαλόσωμους και φυσικά απροπόνητους μεγάλους. Γέλια, πειράγματα και αστεία προς τον μπαμπά που δεν μπορεί να κρατήσει την ισορροπία του, κουτρουβαλάει και χάνει τελικά την κούρσα.

Και αφού όλοι το ευχαριστήθηκαν και γέλασαν με την καρδιά τους, ξεκίνησαν τα εργαστήρια με τους τρείς πάγκους να φιλοξενούν τις υπέροχες εικαστικές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες των Προσκόπων που φτιάχνονταν φυσικά ενώπιων του πελάτη.

Όλοι αγοράσαμε ένα ωραίο διακοσμητικό, αλλά πάνω από όλα απολαύσαμε το πάθος των παιδιών και την περηφάνια τους για τις δημιουργίες που έκανν με τόση αγάπη. Αυτό είναι το δικό μου έλεγε ο Γιάχγια… κοιτάξτε και το δικό μου φώναζε ο Αλέκος.

Τελικά καταλήγαμε με πολλά χαμόγελα  να έχουμε αγοράσει λίγα από όλους.

Τα προσκοπικά τραγούδια και το αστείο κουκλοθέατρο είχαν την τιμητική τους στην συνέχεια με τα παιδιά και τους μεγάλους να ξεκαρδίζονται με τις περιπέτειες της  κοκκικοσκουφίτσας, της γιαγιά και φυσικά τού λύκου που στο τέλος την πάτησε ο καψερός.

Και όλα αυτά μέχρι την πανηγυρική και εντυπωσιακή  είσοδο του Μπάμπα Νοέλ  που εισέβαλε γεμάτος χαρά, ενέργεια και αγάπη για να μοιράσει τα δώρα στους μικρούς Προσκόπους. Όλοι, μικροί και μεγάλοι ήθελαν να έχουν μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Άγιο Βασίλη που φυσικά δεν χάλασε σε κανένα το χατίρι.

Και κάπως έτσι με χαρούμενες και γελαστές αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη τελείωσε αυτό το αξέχαστο απόγευμα στο Προσκοπείο.

Την γιορτινή εκδήλωση των Προσκόπων τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη της Ελληνικής Διπλωματικής αποστολής: η Επιτετραμμένη  της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο κα Μαρία Κεχρή, η Ακόλουθος Ο.Ε.Υ κα Δέσποινα Τζόβα, η Γραμματέας Επικοινωνίας Α’ κα Ιωάννα Κακαλίδη, ο Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων Προσκόπων κ. Αντρέας Γιόσρι, η Επόπτρια Γραφείων της Ε.Κ.Κ κα Βίλλυ Πολίτη-Ζουέ, ο Πρόεδρος του Ε.Ν.Ο.Κ. κ. Γίωργος Ρεκτσίνης, ο Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος, η Διευθύντρια Οικονομικών του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κα Κωνσταντίνα Γεδεών

Δείτε εικόνες από τα χαρούμενα παιχνίδια (εικόνες Όλγα Καλάτζή)

Δείτε εικόνες από τα εργαστήρια το κουκλοθέατρο και τον Αγιο Βασίλης

Αρέσει σε %d bloggers: