Το Αυγουστιάτικο ολόγιομο φεγγάρι είναι σίγουρα το πιο μυστηριακό και ποιητικό φεγγάρι ολόκληρης της χρονιάς. Αγκιστρωμένο με μύθους και δοξασίες φιγουράρει αυτάρεσκο στον νυχτερινό ουρανό του ειδυλλιακού αυτού μήνα.

Όσο το καλοκαίρι γλιστράει σιγά σιγά από το χέρια μας, ο Αύγουστος είναι ο μήνας που σηματοδοτεί την ανάγκη μας για λίγο ακόμα διακοπές, λίγο ακόμα ανεμελιά και ραστώνη. Όλα γίνονται στον υπερθετικό βαθμό τον τελευταίο μήνα του θέρους και ακολουθούν τα βήματά μας σε κάποια ακρογιαλιά, με τα  όνειρα, τους πόθους, αλλά και τους στεναγμούς της καρδιάς μας να λούζονται με το μέγιστο Αυγουστιάτικο φως.

Τον νυχτερινό μας ουρανό θα διακοσμήσουν σήμερα  εκτός από τον μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς και τα πεφταστέρια που σαν ασημένια βροχή θα κάνουν όλους μας να υψώνουμε το κεφάλι μας στο απέραντο θόλο για να δούμε έστω για τόσο λίγο, το ένα, το δικό μας μοναδικό αστεράκι  που θα πραγματώσει την ευχή της καρδιάς μας  μας με την πτώση του.

Αθήνα και Κάιρο, δύο πόλεις μεγάλες με ρίζες αρχαίες θα φωτιστούν σήμερα από την ολόγιομη φεγγαράδα. Η Ακρόπολή, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, το Ηρώδειο, ο Ναός του Ποσειδώνιά στο Σούνιο , αλλά και οι  Πυραμίδες, η μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας, η Σιταντέλα και ο αιώνιος Νείλος που όλη την νύχτα σήμερα θα καθρεφτίζει στα νερά του την εικόνα του φεγγαριού και θα την ταξιδεύει προς την θάλασσα που ενώνει τις δύο μας χώρες.

(εικόνες από το διαδίκτυο)

Αρέσει σε %d bloggers: