Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καϊρου, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αίγυπτο και της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου, συμμετέχει και φέτος στο 6ο Διεθνές Φόρουμ Τεχνών Α.Μ.Ε.A Awladna στο Κάιρο, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας, Άμπντ Ελ Φατάχ Σίσι και θα διαρκέσει από 15 ως 21 Σεπτεμβρίου 2022.

Η τελετή έναρξης του Awladna, θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Πέμπτη 15.9.2022 στις 18.30 στην κεντρική αίθουσα της Όπερας Καϊρου με τη συμμετοχή  34 χωρών από όλον τον κόσμο και φυσικά της Ελλάδας, της οποίας τη συμμετοχή εξασφάλισε το Ε.Π.Κ.Κ. 

Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τον Κυριάκο Φριλίγκο που θα παίξει μπουζούκι σε διάφορες εκδηλώσεις του Φόρουμ  αλλά και θα παρουσιάσει ελληνικούς χορούς σε συνεργασία με τη μητέρα του, Μαργαρίτα, στους χώρους της Όπερας Καϊρου και σε επιλεγμένα σημεία της πόλης , στέλνοντας το μήνυμα « το αντίθετο της θλίψης είναι το σύνδρομο Down”

Θα παρουσιαστούν ,ακόμα, διάφορες καθημερινές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και σεμινάρια με τη συμμετοχή παιδιών αλλά και ενηλίκων Α.Μ.Ε.Α.

Επίσης στο πλαίσιο του φεστιβάλ , θα προβληθεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, στις μ.μ, στο Ανοιχτό Θέατρο της Όπερας Καϊρου, μια ελληνική ταινία σχετική με το θέμα του φόρουμ, παραγωγής 2010 που εξασφάλισε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καϊρου, με την συνδρομή  της Tshort του σκηνοθέτη Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη.

   Πρόκειται για την ταινία «Διονυσιακή Νύχτα» του Στέφανου Κακαβούλη με τους Ουρανία Μπασλή, Ελένη Μήτκου και Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου .

Ο σκοπός του φεστιβάλ συνοψίζεται στο κεντρικό μήνυμα των δράσεων του στις πέντε διοργανώσεις που έχει ήδη στο ενεργητικό του  καθώς και στην φετινή, έκτη διοργάνωση «Σταμάτα να σκέφτεσαι τους περιορισμούς και άρχισε να σκέφτεσαι τις δυνατότητες.»

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ και φωτογραφίες  με τους  Έλληνες συμμετέχοντες. Η παρακολούθηση των δράσεων του φεστιβάλ, εκτός από τις τελετές έναρξης και λήξης, είναι ελεύθερη σε όλους.

Final-Program-Awladna

Αρέσει σε %d bloggers: