Την Δευτέρα 21 Νεομβρίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής συναντήθηκε στην Αθήνα με τον κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του  Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας.

Σκοπός την συνάντησης των δύο ανδρών ήταν η διεξοδική συζήτηση όλων των θεμάτων  που τέθηκαν υπόψιν του Υφυπουργού Εξωτερικών  κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, μέσω  του υπομνήματος που του επέδωσαν την 14η Νοεμβρίου οι εκπρόσωποι της Ε.Κ.Κ. κατά την επίσημη συνάντηση τους στο Κάιρο.

Ο κ. Καβαλής μετέφερε για ακόμα μια φορά στον κ. Χρυσουλάκη την αγωνία των Αιγυπτιωτών Ελλήνων για το δυσλειτουργικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στην καταβολή των συντάξεων τους, αλλά και στην πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων στην Ελλάδα μετά και  το κλείσιμο των Τραπεζικών καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στην Αίγυπτο.

Επίσης συζητήθηκε και το φλέγον και απολύτως αναγκαίο θέμα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των νέων της παροικίας μας που διαβιούν χωρίς τους γονείς τους στην Ελλάδα και  φοιτούν σε Πανεπιστήμια της πατρίδας μας καθώς και των νέων που είναι υπότροφοι του Υπουργείου Εξωτερικών και διακόπηκε απροειδοποίητα η ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη αφήνοντάς τους και αυτούς ακάλυπτους στον τομέα της υγείας.

Ο κ. Χρυσουλάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας ότι το θέμα της ιατρικής περίθαλψης των νέων είναι ένα γενικότερο θέμα μεταξύ των δύο χωρών. Αναγνώρισε τις αγκυλώσεις από την μεριά της  Ελλάδας και διαβεβαίωσε τον κ. Καβαλή ότι γνωρίζουν καλά το θέμα και προσπαθούν να βρουν την βέλτιστη λύση στον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπουργείων με σκοπό την τελική του διευθέτηση.

Αναφορικά με το θέμα των Τραπεζών, ο κ. Χρυσουλάκης ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός λέγοντας ότι έχει ήδη δρομολογηθεί και είναι κοντά στην λύση του. Περιμένουμε είπε να δούμε τα άμεσα αποτελέσματα των ενεργειών μας και όπου χρειαστεί θα παρέμβουμε.

Έγινε επίσης μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων για τα γενικότερα θέματα που έχουν να κάνουν με το παρόν, αλλά  και το μέλλον του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού. Ο κ. Χρυσουλάκης αναφερόμενος τέλος στο αποτέλεσμα των εκλογών της 30ης Οκτωβρίου, ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη σε όλα τα μέλη της νέας Διαχειριστική Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα της συνάντησης ήταν ιδιαίτερα φιλικό αντανακλώντας την αγαστή συνεργασία Κυβέρνησης και Ε.Κ.Κ. για όλα τα θέματα της παροικίας μας.

(Φωτο: Γραφείο τύπου του Γενικού Γραμματέα)

Αρέσει σε %d bloggers: