“Η προσφορά της Γυναίκας στο Δημόσιο Βίο”
23/02/2023
Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου έκοψε την Βασιλόπιτά της στον πανέμορφο κήπο του Ε.Ν.Ο.Κ
24/02/2023
Show all

Συνάντηση γνωριμίας του Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο με επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής διασποράς.

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό κτήριο της Πρεσβευτικής κατοικίας στο Ζαμάλεκ συνάντηση γνωριμίας του Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Νικόλαου Παπαγεωργίου με τους Έλληνες επιχειρηματίες και τα στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο.

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, και ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας μας κ. Περικλής Δαβανέλος υποδέχθηκαν σε θερμό κλίμα τους ερίτιμους προσκεκλημένους..

Στον λόγο του ο Έλληνας Πρέσβης αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους μετέφερε την προσωπική του επιθυμία, για γνωριμία και ενεργή αλληλεπίδραση με όλο το δυναμικό του Ελληνισμού της διασποράς, του οποίου όπως είπε το «Ελληνικό επιχειρείν», αλλά και οι Έλληνες που εργάζονται ως στελέχη μεγάλων εταιριών και οργανισμών αποτελούν έναν σημαντικό και ισχυρό κρίκο.

Αναφέρθηκε επίσης στην ακλόνητη στάση και θέση της κυβέρνησης της Ελλάδος για την ενίσχυση και την περεταίρω εμβάθυνση των ιδιαιτέρως φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και την ενεργή συμμετοχή της Πρεσβείας μας σε αυτήν την κατεύθυνση.

«Η πόρτα της Ελληνικής Πρεσβείας θα είναι πάντα ανοιχτή για εσάς» δήλωσε με έμφαση ο κ. Παπαγεωργίου, αντανακλώντας στον λόγο του την προσωπική του πεποίθηση αλλά και την προσήλωση του Γραφείου ΟΕΥ στην άμβλυνση των όποιον δυσκολιών και στην διευκόλυνση των επιχειρηματικών σχεδίων που θα ενισχύσουν και θα επεκτείνουν την πολυεπίπεδη συνεργασία των δύο λαών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και CEO της εταιρείας Flora κ. Χρήστος Καβαλής, ο μεγάλος ευεργέτης της Ε.Κ.Κ. και επιχειρηματίας κ. Έρικ Αδάμ της Intraconsult Telecom LTD, o κ. Κωνσταντίνος Βαϊρλής CFO της Coca Cola στην Αίγυπτο, ο κ. Παύλος Ταρασάνσκι της Golden Home, o κ. ο Δημήτρης Σκουφαρίδης, Γραμματέας Δ.Σ “Al Ahli Bank of Kuwait-Egypt”, o κ. Βασίλης Ζουές εκπρόσωπος και Νομικός σύμβουλος της ΙC system, ο επιχειρηματίας  κ. Βασίλης Λινάκης, η επιχειρηματίας κα Μάχη Γαβαλά CEO της Norstar S.A. Στην εκδήλωση παρέστη επίσης και ο Αιγύπτιος μεγαλοεπιχειρηματίας κ. Χάνι Μπέρζι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Edita Food Industries..

Αρέσει σε %d bloggers: