Την Τετάρτη 21 Ιουνίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κύριος Χρήστος Καβαλής πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στα νέα γραφεία του Προξενείου της Ελλάδας που βρίσκονται πλέον στο Ζαμάλεκ του Καΐρου.

Τον κύριο Καβαλή υποδέχτηκε στο καλαίσθητο νέο Προξενικό Μέγαρο, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας κυρία Δέσποινα Χασιρτζόλγου , ενώ συνομίλησε για αρκετή ώρα  και με τους υπαλλήλους του Προξενείου οι οποίοι  δήλωσαν ευθαρσώς της ευαρέσκειά τους για τα νέα γραφεία.

Οι νέες κτηριακές εγκαταστάσεις είναι ευάερες και ευήλιες σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον που κυριαρχεί η καθαριότητα, η τάξη  και η υψηλή αισθητική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, αλλά και στον μεγάλο και δενδρόφυτο κήπο που περιβάλλει το κτήριο.

Μετά από μια μικρή ξενάγηση στους νέους χώρους, η  κυρία Χασιρτζόγλου οδήγησε τον κύριο Καβαλή στο γραφείο της όπου είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το χρονικό της μετακόμισης, αλλά και όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν κατά την πορεία της μετάβασης.

Η Γενική Πρόξενος εκμυστηρεύτηκε επίσης τα ανάμικτα συναισθήματα της από την πρώτη της επαφή με τον χώρο του παλαιού Προξενείου στο κέντρο του Καΐρου που ενώ όπως είπε το κτήριο ήταν ένα αρχιτεκτονικό διαμάντι με διαχρονική ομορφιά, η τωρινή του κατάσταση δεν ταίριαζε με την εικόνα της Ελλάδας στο σήμερα.

Ο κύριος Καβαλής συνεχάρη την κυρία Χασιρτζόγλού για την επίτευξη ενός στόχου που πάμπολλοι Έλληνες διπλωμάτες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά απέτυχαν κατά το παρελθόν να υλοποιήσουν.

«Το Προξενείο μας βρίσκεται τώρα σε έναν χώρο που αντικατοπτρίζει την εικόνα της Ελλάδας που θέλουμε να δείξουμε προς τα έξω και δεν έχει καμία σχέση με τον προβληματικό χώρο που τόσο χρόνια βρισκόταν» συμπλήρωσε ο κύριος Καβαλής, ενώ μετέφερε στην κύρια Χασιρτζόγλου τις ευχές όλων των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου για μια εποικοδομητική αρχή στα καινούρια γραφεία.

Ως ΝΕΟ ΦΩΣ και ekkairo.org θα θέλαμε να συγχαρούμε την κυρία Δέσποινα Χασιρτζόγλου για την ομαλή και επιτυχημένη κτηριακή μετάβαση και να ευχηθούμε σε όλους τους υπαλλήλους μια  καλή αρχή στο νέο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Κάιρο.

Αρέσει σε %d bloggers: