Ενημερώνουμε τους αγαπητούς συνταξιούχους παροίκους μας, ότι μετά την παύση λειτουργίας της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος – Κατάστημα Καΐρου, η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων τους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο μέσω των Αιγυπτιακών Τραπεζών.

Παρ’ όλες τις μέχρι τώρα προσπάθειες της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου με διαφόρους φορείς στην Ελλάδα δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση από Ελληνικής πλευράς.

Ενημερωτικά σας πληροφορούμε πως η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων μπορεί να γίνει από την Ελλάδα μέσω ταχυδρομείου ή μέσω οποιουδήποτε τραπεζικού καταστήματος ή μέσω ελληνικού τραπεζικού λογαριασμού ηλεκτρονικά που τηρείτε εσείς ή κάποιο συγγενικό ή φιλικό σας πρόσωπο.  

Η πληρωμή των φόρων αποτελεί αποκλειστική υποχρέωση του  φορολογούμενου, και η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου δεν έχει καμία δυνατότητα ή υποχρέωση να βοηθήσει στην καταβολή της εκάστοτε πληρωμής.

Οφείλει λοιπόν το κάθε φορολογούμενο πρόσωπο να κάνει χρήση κάποιας  από τις πιο πάνω μεθόδους πληρωμής για να μην υποστεί συνέπειες.

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου έχει μεσολαβήσει και διεκπεραιώσει τις φορολογικές υποχρεώσεις κάποιων παροίκων  που αποδεδειγμένα δεν έχουν κανέναν να τους βοηθήσει στην Ελλάδα, και θα το επαναλάβει μόνο για ανάλογες περιπτώσεις και αφού υπάρξει εκ νέου επικοινωνία με τα γραφεία της Ε.Κ.Κ. τις εργάσιμες ήμερες και ώρες.

Το παρόν θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων της ΕΚΚ.

Εκ της Δ.Ε. της Ε.Κ.Κ.

Αρέσει σε %d bloggers: