Η πνευματική χαρά ,της θεμελιώσεως του Ιερού Ναού προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος Πατριάρχου Αλεξανδρείας και του Πατριαρχικού Κέντρου ,στην Νέα Πρωτεύουσα Καΐρου, συνεχίσθηκε  το βράδυ του Σαββάτου στο κατανυκτικό παρεκκλήσιο του  Αγίου εντός της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου.

Ιερουργούντος του Πατριαρχικού Επιτρόπου ,Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ Νικοδήμου τελέσθηκε ιερά αγρυπνία 

Ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε απλά και ταπεινά και  ευχαρίστησε τον Μεγάλο Αρχιερέα Κύριον ημών Ιησού Χριστόν διότι πριν 17 έτη ,στις 12 Νοεμβρίου του 2006 έλαβε την χάρη της Αρχιερωσύνης . 

Το ιερό μυστήριο της χειροτονίας του τελέσθηκε υπό του Μακαριωτάτου Παπά και Πατριάρχου ημών κ.κ. Θεοδώρου και άλλων Αρχιερέων ,στον περίλαμπρο  Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου . Η εκλογή υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Νιτρίας είχε γίνει την 1η Νοεμβρίου 2006 στην Αλεξάνδρεια. 

Η Θεία Λειτουργία ήταν και  μια ευχαριστία προς τον εργαζόμενο Άγιο, για την ολοκλήρωση της τελετής  καταθέσεως του θεμελίου λίθου και την έναρξη των εργασιών ανεγέρσεως ,του νέου έργου του Πατριαρχείου μας .

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Αρχιμ. π.  Δαμασκηνός και π Στέφανος. Μετα βαθυτάτου σεβασμού ευχήθησαν στο Σεβασμιώτατο όπως έχει  έτη πολλά χαρούμενα εν Κυρίω, με υγεία . 

Ο Πανάγαθος Θεός να του χαρίζει πνευματικές χαρές και δύναμη ώστε  να συνεχίζει το πολύπλευρο έργο που επιτελεί, δια των τιμίων ευχών του Παπά και Πατριάρχου μας κ.κ. Θεοδώρου 

Να κατευθύνει με αγάπη και πνευματική στοργή κλήρο και λαό, προς Δόξαν Θεού.

 Τους ύμνους απέδωσε ο καλλικέλαδος  Πρωτοψάλτης μας Αλέξανδρος και στο ιερό βήμα διακόνησε ο Νεοκωρος του Ναού Ράφατ.

Ευχές πατρικές και με αγάπη απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης μας , εκφράζοντας και τις ευχές της Ιεραρχίας του Αλεξανδρινού Θρόνου.

Εις πολλά έτη Δέσποτα !!!

Εκ της Πατριαρχικής Επιτροπείας

(κείμενο και εικόνες Αρχ. Στέφανος)

Αρέσει σε %d bloggers: