Μια ακόμα χρυσή σελίδα της Ελληνικής μας παροικίας στο Κάιρο έγραψε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου ο ΠΑΟΚ. Για δεκαπέντε ημέρες διακόσια εικοσιπέντε παιδιά από πέντε αθλητικούς συλλόγους της Αιγύπτου σε πέντε ηλικιακές κατηγορίες, έδωσαν μαζί με τους αθλητές του ΠΑΟΚ τον καλύτερό τους εαυτό στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το ιστορικό μας αυτό Αθλητικό Σωματείο.

Η εξαιρετική αυτή αθλητική διοργάνωση του ΠΑΟΚ έφτασε την Πέμπτη το απόγευμα στην τελική της φάση με τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος να ρίχνονται στην μάχη για τα χρυσά τρόπαια. Πέραν όμως από τα μετάλλια και τα χρυσά κύπελα που επάξια κατέκτησαν οι αθλητές του ΠΑΟΚ, η τελευταία μέρα του πρωταθλήματος είχε μια ιδιαίτερη σημασία, που νομίζουμε ότι αποτυπώθηκε με τα πιο έντονα χρώματα στις καρδιές όλων των μικρών μας αθλητών.

Οι τελικοί αγώνες της Πέμπτης ήταν για όλους μας, μα πάνω από όλα για τα παιδιά της παροικίας μας μια χαρούμενη γιορτή του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και της ανάγκης για παιχνίδι και χαρά μέσα από το άθλημα που όλοι αγαπάμε και δεν είναι άλλο από το ποδόσφαιρο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή του απογεύματος της Πέμπτης και ας φωτίσουμε τις ιδιαίτερες και χαρούμενες στιγμές που ζήσαμε όλοι μας στον τελικό του Πρωταθλήματος που έλαβε χώρα στο γήπεδο των Ελληνικών Σχολείων στην Ηλιούπολη του Καΐρου.

Τα παιδιά ήταν μαζεμένα στο δικό τους «στρατόπεδο», στον καλαίσθητο χώρο του ΠΑΟΚ που βρίσκεται δίπλα από την Στέγη. Οι σάκες με τα πράγματά τους στοιβαγμένες σε μια μεριά. Όλα τα παιδιά γυρόφερναν συνεχώς και χωρίς σταματημό στον χώρο. Τα βλέπανε ακούραστα να παίζουν,να φωνάζουν και να αστειεύονται με τους συμμαθητές τους, που άλλοτε τους έδιναν κουράγιο για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν και άλλοτε τους πείραζαν για ό,τι μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Η μεριά των γονιών είχε φυσικά διαφορετικό τόνο, αλλά την ίδια ζωντάνια και το ίδιο αμείωτο πάθος. Συζητήσεις επί παντός επιστητού, έδιναν και έπαιρναν σε όλα τα «πηγαδάκια». Οι στολές της γιορτής του σχολείου, η πρόοδος των παιδιών, η περηφάνια τους για τις επιτυχίες τους σε διάφορους τομείς, αλλά και τόσα άλλα θέματα της παροικίας ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις συζητήσεις όλων.

Ένα ακόμα αντάμωμα που έδωσε την ευκαιρία στους Καϊρινούς παροίκους να νιώσουν με την ευκαιρία, την οποία αυτή την φορά έφερε ο ΠΑΟΚ, την μεγάλη σημασία του κοινοτικού «εμείς». Όλα αυτά βέβαια μέχρι να αρχίσουν οι αγώνες, γιατί μετά οι συζητήσεις σταματούσαν και η προσοχή όλων επικεντρωνόταν μόνο μέσα στο γήπεδο.

Γεμάτη και η άλλη μεριά του γηπέδου με τους Αιγύπτιους γονείς να καμαρώνουν και να ενισχύουν τα παιδιά τους για την μεγάλη τους προσπάθεια. Γύρω στις εννιά και τέταρτο και αφού είχαν προηγηθεί δύο αγώνες αιγυπτιακών σωματείων ήρθε η ώρα του ΠΑΟΚ. Ο αεικίνητος κάπτεν Ατέια πανταχού παρών, έδινε τις τελευταίες οδηγίες στους αθλητές, αφού τους μάζευε στον γνωστό κύκλο που όλοι γέρναν προς τα σώματά τους προς τα μέσα για να μην ακούνε οι «αντίπαλοι» τα μυστικά.

Μια κραυγή για τόνωση και νίκη από όλους, και ο αγώνας ξεκινησε. Την πρώτη αναμέτρηση έδωσαν οι μικροί αθλητές μας που έπαιξαν με την αντίστοιχη ομάδα της ΣΜΟΥΧΑ. Ήταν ένας καταπληκτικός τελικός με έντονα μαρκαρίσματα και γρήγορες εναλλαγές της μπάλας που για όλη την διάρκειά του μας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον.

Οι δύο ομάδες που ήταν ισοδύναμες έφτασαν πολλές φορές στο γκολ, αλλά ο αγώνας έληξε ισόπαλος με την άχαρη διαδικασία των πέναλτι να τσακίζει τα νεύρα μικρών και μεγάλων και να δίνει το τελικό έπαθλο στην ομάδα της ΣMOYXA.

Επόμενος και τελευταίος τελικός ήταν μεταξύ των εφήβων αγοριών του ΠΑΟΚ και της ΣΜΟΥΧΑ. Πριν όμως από αυτήν την σημαντική αναμέτρηση, ένας άλλος φιλικός αγώνας μας τράβηξε το ενδιαφέρον, με τα κορίτσια του ΠΑΟΚ και του Αιγυπτιακού Club της Ηλιούπολης να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε έναν αγώνα που δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα από τα αγόρια.

Στις δέκα παρά ξεκίνησε και η μεγάλη αναμέτρηση των εφήβων μας με την ΣΜΟΥΧΑ. Ένας συναρπαστικός τελικός που ενώ νίκησε ο ΠΑΟΚ,το χρυσό κύπελο το σήκωσαν επάξια όλοι οι αθλητές, Έλληνες και Αιγύπτιοι, που συμμετείχαν σε αυτήν την μεγάλη διασυλλογική διοργάνωση της Ελληνικής μας Παροικίας.

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΑΟΚ, οι κ.κ. Ανδρέας Ρούσσος, Ανδρέας Γιόσρι, Μιχάλης Γκρουνστέιν και Λεωνίδας Φοντριέ μαζί με τον Κάπτεν Ατέια έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό τις ημέρες του πρωταθλήματος αφήνοντας σε όλους τις ζωηρότερες εντυπώσεις, ενώ την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης όλα τα παιδάκια που συμμετείχαν πήραν από ένα αναμνηστικό μετάλλιο με το σήμα του ΠΑΟΚ, το οποίο όλα φορούσαν με καμάρι και πολύ περηφάνια.

Η βραδιά τελείωσε κοντά στα μεσάνυχτα αφήνοντας σε όλους μας τις καλύτερες εντυπώσεις. Φωτογραφίες πολλές, αγκαλιές περισσότερες και γλυκά χαμόγελα ήταν το επιστέγασμα της μεγάλης αυτής αθλητικής διοργάνωσης του ΠΑΟΚ που έφερε για ακόμα μια φορά την Παροικία κοντά και έδωσε στα παιδιά μας το μήνυμα της προοπτικής και της ελπίδας για το αύριο του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, στο οποίο θα είναι οι πρωταγωνιστές.

Αρέσει σε %d bloggers: