Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ο Ναυτικός μας Όμιλος στο Κάιρο είχε ετοιμάσει μια φαντασμαγορική γιορτή για όλα τα παιδάκια της Παροικίας. Από νωρίς το μεσημέρι το τεράστιο και πολύχρωμο φουσκωτό είχε πάρει την θέση του στο κέντρο του κήπου. Δίπλα στο φουσκωτό, το τραπέζι με τις μπογιές και τα πινέλα και την μεγάλη ταμπέλα που διαφήμιζε ότι σε λίγα λεπτά, όλοι μπορούν να βαφτούν να γίνουν φτυστοί ο Μπάτμαν, η Άριελ, η Χιονάτη και ο Σπάιντερμαν για τους τολμηρότερους.

Κάθε οικογένεια που κατέβαινε τα σκαλιά του Ομίλου χωριζόταν όπως ήταν αναμενόμενο στο λεπτό. Οι μικροί έβγαζαν τα παπούτσια και πηδούσαν στο φουσκωτό και οι μεγάλοι έπαιρναν την θέση τους στα τραπέζια που είχαν στρωθεί στο  πλωτό με θέα τον μαγευτικό Νείλο και στην αίθουσα του κήπου για όσους προτιμούσαν την ζεστασιά αλλά και την θέα από τα μέσα.

Οι γιαγιάδες πιάνανε υπηρεσία και προσέχανε τα πολύ μικρά για τον «φόβο των Ιουδαίων» αποφεύγοντας τα  όποια ατυχήματα. Οι μαμάδες αγχωνόντουσαν από μια απόσταση και οι μπαμπάδες από μια μεγαλύτερη απόσταση απολαμβάνανε και αυτοί με τον τρόπο τους την οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Κάπου βέβαια μέσα σε όλο αυτόν τον χρόνο στριμωχνόταν και το μεσημεριανό φαγητό που ήταν η απαραίτητη και πιεστική αναγκαιότητα για τα παιδιά που ήθελαν να είναι, αν ήταν δυνατόν, μόνο στο φουσκωτό και να βάφουν το πρόσωπό τους ως Μπάτμαν και Άριελ.

Κάποια στιγμή γύρω στις 4 το μεσημέρι,  είδαμε το βαρκάκι του Άι Βασίλη να πλησιάζει στην προβλήτα του Ομίλου. Ο γενειοφόρος Άγιος Βασίλης, ο τον κατά κόσμον Γιώργος Αγγελίδης, χτυπούσε την μεγάλη κουδούνα και τα παιδιά που ήταν κρεμασμένα στα κάγκελα του πλωτού, φώναζαν και πανηγύριζαν για την μεγάλη στιγμή που ζούσαν. Αφού τον είδαμε να  αποβιβάζεται στη προβλήτα του Ομίλου, τον ακολουθήσαμε στο κέντρο του κήπου, όπου όλα τα παιδιά και οι μεγάλοι φυσικά τον περίμεναν με έκδηλη ανυπομονησία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Ο βοηθός του Άι Βασίλη, που δεν ήταν άλλος από τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Γιώργο Ρεκτσίνη, έβγαζε με ταχύτητα τα δώρα από τη μεγάλη σακούλα και τα μοίραζε στα παιδιά. Κοιτώντας  αυτή την μοναδική  στιγμή της ανείπωτης χαράς στα παιδικά τους πρόσωπά τους, νιώθαμε την ίδια χαρά να καθρεφτίζεται και στους γονείς τους που με ένα χαμόγελο τρυφερό και με ένα αναστεναγμό σβήνανε και μάλλον ξεχνούσαν για λίγο όλη την ταλαιπωρία, την γκρίνια, τα ξενύχτια και την δυσκολία που κουβαλάει ο κάθε γονιός στην καθημερινότητά του.

Και αφού όλα τα παιδάκια πήραν τα δώρα τους και τα χάρηκαν για λίγο, φωτογραφήθηκαν, αγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν με την μαμά, τον μπαμπά και φυσικά τους παππούδες και τις γιαγιάδες ,ξαναγύρισαν στο μαγικό φουσκωτό. Καταπληκτικές τούμπες από όλους, ριψοκίνδυνες τσουληθριές από τα  αγόρια περισσότερο και πιο προσεκτικές καταβάσεις από τους μικρότερους και τα κοριτσάκια. Αυτό όμως που είχαν όλοι κοινό ήταν τα αναψοκοκκινισμένα μάγουλα και  οι βρώμικες κάλτσες, αψευδείς μάρτυρες ότι περάσανε  πολύ καλά.

Πλησιάσαμε τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Γιώργο Ρεκτσίνη, αφού είχε τελειώσει τα καθήκοντά του στην υπηρεσία του Άι Βασίλη και τον ρωτήσαμε για την εμπειρία της όλης ημέρας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κάναμε τον Ναυτικό μας Όμιλο το επίκεντρο της χαράς για όλη την Παροικίας μας, αλλά και για του φίλους και μέλη του. Θα ήθελα να πω για ακόμα μια φορά, όσο και αν ακούγεται κουραστικό, ότι ο Ναυτικός Όμιλος όπως και όλα τα Σωματεία της Καϊρινής Παροικίας είναι το σπίτι μας. Εδώ μεγαλώσαμε και εδώ έχουμε τις πιο γλυκές μνήμες μας και οφείλουμε στο μέτρο που μπορεί ο καθένας να τα στηρίζουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν σήμερα εδώ και απολαύσαμε μαζί αυτή την ωραία γιορτή για τα παιδιά μας. Ένα ιδιαίτερο όμως ευχαριστώ θα ήθελα να εκφράσω όμως δημόσια στην κα Κωνσταντίνα Γεδεών για την βοήθειά της και την συμπαράστασή της στην σημερινή ημέρα, καθώς και στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου και την Ελληνική Στέγη Ηλιοπόλεως που μας προσέφεραν δύο γεύματα για την λαχειοφόρο μας αγορά. Χρόνια πολλά με υγεία σε όλη την Παροικία.»

Γύρω στις οκτώ το απόγευμα ο  μεγάλος φουσκωτός πύργος άρχισε να μαζεύεται και το επόμενο ραντεβού όλων μας δόθηκε την επόμενη ημέρα στο πάρτυ του Προσκοπείου.

  

 

 

Δείτε την άφιξη του Άι Βασίλη στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου και τα δώρα στους μικρούς μας φίλους (βίντεο: Ναταλί Σαΐντ)

Αρέσει σε %d bloggers: