Μας μάγεψαν για ακόμα μια φορά οι Πρόσκοποι του Καΐρου στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοίμασαν για όλους εμάς το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου.

Ήταν μια γιορτή που τα είχε όλα και πάνω από όλα τον νεανικό παλμό που ακτινοβολούν και μας μεταφέρουν οι Πρόσκοποί μας.

Δεν θα αναφερθώ όμως αρχικά στους νεαρούς Προσκόπους, αλλά στους βαθμοφόρους τους, τον πρώην Αρχηγό και Έφορο Εκπαίδευσης κ. Γιάννη Μελαχροινούδη, τον Περιφεριακό Έφορο Αποδήμων κ. Ανδρέα Γιόσρι, την κα Ναταλί Σαΐντ, την κα Έντζι Χάλεντ, την κα Όλγα Καλατζή, την κα Φωτεινή Καλατζή, την κα Ιουστίνα Μορφούλη, την κα Βέρα Γεωργαλίδου, την κα Παναγιώτα Τσόκου, την κα Ελένη Ταμπάκη, τον κ. Γιώργο Αντωνίου και τονκ. Γιώργο Αγγελίδη. Αυτή λοιπόν η ομάδα των ταλαντούχων, των καταρτισμένων και φοβερά παθιασμένων βαθμοφόρων κατάφεραν να οργανώσουν μια γιορτή που τα είχε όλα.

Και γέλιο και παιχνίδια και διδακτικά μηνύματα και την συμμετοχή των γονιών που ενώ στην αρχή είχαν πάρει την θέση τους στους πάγκους, οι αεικίνητοι και φοβερά επίμονοι Πρόσκοποι τους ανάγκασαν να μπουν στην δράση, να πάρουν ρόλους και στο τέλος να το ευχαριστηθούν με την καρδιά τους.

Αφού ακούσαμε ένα διαδραστικό κουκλοθέατρο με τα γνωστά 3 γουρουνάκια και τις περιπέτειες τους ο ρέκτης Πρόσκοπος κ. Μελαχροινούδης παρεμβαλλόταν διαρκώς δίνοντας διαφορετική πορεία στην ροή της ιστορίας. Βέβαια τα παιδιά τον ακολουθούσαν και συμμετείχαν με φωνές, επευφημίες και χειροκροτήματα κατά την διάρκεια της αφήγησης.

Η σειρά μετά περιελάβανε τον στολισμό του δέντρου που κάθε παιδάκι διάβαζε φωναχτά στο μικρόφωνο και μια Προσκοπική αρετή ή ιδιότητα πιασμένη σε ένα μανταλάκι που στο τέλος κατέληγε στο δέντρο ως στολίδι.

Στον κήπο η συνέχεια, όπου μικροί και μεγάλοι έφτιαξαν ομάδες που προσπαθούσαν να βάλουν μια χρωματιστή μπάλα σε μια τρύπα που ήταν σε ένα πράσινο τρίγωνο ή πιο μετά , με ένα κουδουνάκι στα χέρια των γονιών, τα παιδιά προσπαθούσαν με κλειστά μάτια να ξεχωρίσουν τον ήχο από το δικό του κουδούνισμα. Πανδαιμόνιο και αλληλοτσουγκρίσματα με κλειστά μάτια.

Και όλα αυτά μέχρι που είδαμε τον κ. Μελαχροινούδη να μιλάει με κάθε πειστικότητα στο τηλέφωνο με τον βοηθό του Άι Βασίλη και να τον διαβεβαιώνει ότι είναι κοντά και έρχεται να μοιράσει τα δώρα. Αγωνία σε όλα τα παιδικά πρόσωπα μέχρι να ανοίξει η πόρτα, με τον  κ. Γιώργος Αντωνίου ως Άγιο Βασίλη να κάνει μια θριαμβευτική έξοδο και να στρογγυλοκάθεται στην περίοπτη μεγάλη πολυθρόνα που τον περίμενε. Κάθισε αναπαυτικά  και ξεκίνησε να δίνει τα δώρα σε όλα τα παιδάκια που δεν χόρταιναν να φωτογραφίζονται μαζί του.

Φυσικά δεν έλειψαν και οι χειροτεχνίες που στο πι και στο φι φτιαχνόντουσαν από τα παιδιά με την καθοδήγηση των βαθμοφόρων, πάνω στους πάγκους. Στολίδια Χριστουγεννιάτικα στο λεπτό και άλλα τόσα ενδιαφέροντα και χειροποίητα  αναμνηστικά μια ωραίας γιορτής.

Με αυτά και με αυτά και αφού πραγματοποιήθηκε η τελετουργική υποστολή της σημαίας η Χριστουγεννιάτικη ημέρα έφτασε στο τέλος της θυμίζοντάς μας ότι παίρνοντας μέρος με όποια ιδιότητα στις Προσκοπικές γιορτές, κάνει πολύ καλό στην υγεία μας, γιατί φεύγουμε πιο ανάλαφροι, με πολύ γέλιο στην καρδιά μας και με την πεποίθηση ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.

Στην γιορτή μεταξύ άλλων συμμετείχαν και χάρηκαν με τα παιδιά ο Κοινοτικός Επίτροπος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Στέλιος Χαλκιάς, ο Γραμματέας της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Γιώργος Οικονόμου, η Οικονομική Διευθύντρια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, κα Κωνσταντίνα Γεδεών, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου Σχολής κα Ράνια Μουστάφα.

Οι Πρόσκοποι του Καΐρου μας τραγουδάνε τα ” Τρίγωνα Κάλαντα”

Αρέσει σε %d bloggers: