Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου το Τμήμα Μητρικής Γλώσσας του Ελληνικού  Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου πραγματοποίησε την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του. Ο χώρος γέμισε από νωρίς το πρωί με τις χαρούμενες παιδικές φωνές, τα κυνηγητά από τάξη σε τάξη, τα γέλια και κάποιες φορές, τα κλάματα από τα μικρότερα αδελφάκια των παιδιών.

Τους γονείς υποδέχτηκαν η Οικονομική Διευθύντρια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, κα Κωνσταντίνα Γεδεών και η δασκάλα των παιδιών και υπεύθυνη του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας του Ε.Π.Κ.Κ., κα Γεωργία Σταματοπούλου.

Η γιορτή ξεκίνησε με την κα Σταματοπούλου και την κα Γεδεών να καλωσορίζουν εγκάρδια μικρούς και μεγάλους στα Ελληνικά, στα Αραβικά και στα Αγγλικά και στην συνέχεια να εξηγούν και να μοιράζονται με τους γονείς, το εκπαιδευτικό όραμα του μαθήματος, τους στόχους που κατάφεραν, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Χωρισμένα σε μικρές ομάδες, ο Όσκαρ, ο Ανδρέας, ο Ραφαέλ, ο Ιωσήφ, η Μελίνα, η Σοφία, η Ρίτα, η Ταλίν, η Μία  και η φιλοξενούμενη Κωνσταντίνα έβγαιναν στην συνέχεια μπροστά και έλεγαν  τα ποιήματα που είχαν προετοιμάσει και μετά στόλιζαν το μικρό δεντράκι του «Πολιτιστικού».

Η ώρα των δώρων έφτασε και ο  Άι Βασίλης φώτισε τα παιδικά πρόσωπα, μοιράζοντας χαρά σε όλους τους μικρούς μαθητές. Τον ρόλο του Άι Βασίλη υποδύθηκε για αυτή την χρονιά η κυρία Χόντα, συνοδός των λεωφορείων των Ελληνικών μας Σχολείων.

Αφού τα στολίδια κρεμάστηκαν και τα λαμπιόνια του δέντρου άναψαν, ήρθε η σειρά των γονιών που σε συνεννόηση με την Δασκάλα, είχαν προετοιμάσει μια έκπληξη για τους Λιλιπούτειους μαθητές. Οι γονείς ερχόντουσαν μπροστά στην «σκηνή», αγκάλιαζαν τα παιδάκια τους και με πολύ συγκίνηση τους έλεγαν – και ακούγαμε και όλοι εμείς- το πόσο περήφανοι είναι, πόσο η ζωή τους απέκτησε νόημα και χαρά από τότε πού γεννήθηκαν, και πόσο πολύ τους αγαπάνε.

Μια τρυφερή  στιγμή με ζεστά λόγια, φιλιά και αγκαλιές, που κάθε οικογένεια μοιραζόταν απλόχερα με όλους μας. Μ’ αυτά και μ’ αυτά λοιπόν, η χαρούμενη γιορτή έφτασε στο τέλος της και όλοι απολαύσαμε τα γλυκίσματα και τους χυμούς που μας περίμεναν στο μεγάλο τραπέζι της αίθουσας εκδηλώσεων και μας προσέφερε με χαμόγελο η κυρία Γεδεών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα της Μητρικής Γλώσσας του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου το παρακολουθούν τα παιδιά Ελληνικής καταγωγής, τα οποία φοιτούν σε ξενόγλωσσα σχολεία.

Δειτε εικόνες από την γιορτινή ημέρα στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρου του Καΐρου

Αρέσει σε %d bloggers: