Μήνυμα Προέδρου Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου προς τους Απόδημους Έλληνες
21/12/2023
Οι Λιλιπούτειοι μαθητές του Τμήματος Μητρικής Γλώσσας του Ε.Π.Κ.Κ. στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο τους δέντρο
22/12/2023
Show all

Ο «Σύνδεσμος των εν Αθήναις Ασεατών» βράβευσαν την Ε.Κ.Κ. για την αποκατάσταση του ταφικού μνημείου του Γ.  Σπετσερόπουλου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Το πρωί της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου ο «Σύνδεσμος των εν Αθήναις Ασεατών» τίμησε την μνήμη του Γεώργιου Σπετσερόπουλου, Mεγάλου Ευεργέτη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, τελώντας τρισάγιο στο ανακαινισμένο ταφικό μνημείο της οικογένειας στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας. Τιμήθηκε επίσης και η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου στο πρόσωπο του Προέδρου κ. Χρήστου Καβαλή για τις εργασίες της ολικής αποκατάστασης του μνημείου που επιτελούνται, με  την φροντίδα και την αποκλειστική οικονομική αρωγή της Ε.Κ.Κ.

Την εκδήλωση μνήμης για τον Μεγάλο αυτό Έλληνα Ευεργέτη λάμπρυναν  με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστος Καβαλής, ο Δήμαρχος Τριπόλεως κ. Κώστας Τζιούμης, ο Αντί/αρχης Αρκαδιας κος Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο πρ. Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, η Πρόεδρος των Ασσεατών στην Αθήνα κα Μαρία Φράγκου, οι δισέγγονοι της οικογένειας του Γεωργίου Σπετσερόπουλου κα Αθήνα Δημοπούλου, και ο κ. Φαίδωνας Δημόπουλος. Από τον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων παρέστησαν οι κ.κ Κώστας Μιχαηλίδης, Πρόεδρος, Φίλιππος Κοσσένας, Επίτιμός Πρόεδρος, Γιώργος Κανελλόπουλος, Ταμίας.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε εκδήλωση στο εντευκτήριο του Α’ Νεκροταφείου, στην οποία ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής βραβεύτηκε  με το «νόμισμα της Ασσέας» για την προσφορά της Ε.Κ.Κ. στην ολική αναστήλωση του ταφικού μνημείου. Ο κύριος Καβαλής στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ουσία του Ευεργετισμού εν γένει ως καθοριστικού και καίριου παράγοντα ευημερίας και ανάπτυξης των Ελληνικών Αιγυπτιώτικων Κοινοτήτων. Μίλησε επίσης για τον Σπετσεροπούλειο Μέγαρο στο Κάιρο, το οποίο όπως τόνισε βρίσκεται σε συνεχή χρήση από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, κοντά έναν αιώνα, και για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλει η Ελληνική Κοινότητα για να διατηρεί το σπουδαίο αυτό κληροδότημά της, σε άριστη κατάσταση.

Για τον Γεώργιο και τον Δημήτριο  Σπετσερόπουλο αλλά και την δυναμική παρουσία και προσφορά της οικογένειας τους σε Αίγυπτο και Ελλάδα μίλησαν επίσης και η κα Ματούλα Τομαρά-Σιδέρη Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου καθώς και η δισέγγονή των ευεργετών κα Αθήνα Δημοπουλου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια της Νομικής Αθηνών.

(εικόνες από τους διοργανωτές της εκδήλωσης)

Αρέσει σε %d bloggers: