Ο Προσκοπισμός είναι μια «κίνηση» με έντονο παιδαγωγικό χαρακτήρα, που προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες και μοναδικές προκλήσεις στους νέους που συμμετέχουν στις δράσεις του. Μέσα από την καθημερινή και έμπρακτη μύηση των νεαρών Προσκόπων στις αξίες και στα ιδεώδη της παγκόσμιας αυτής «κίνησης», δημιουργείται και ανθίζει η μεγάλη αυτή οικογένεια των Προσκόπων, που αριθμεί εκατομμύρια μέλη ανά τον κόσμο, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με ισχυρές και αδιάρρηκτες στον χρόνο αδελφικές φιλίες.

Οι Πρόσκοποι αφήνουν το θετικό τους αποτύπωμά και στις κοινωνίες που διαβιούν, μέσα από το ήθος και την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν προς όλους ανεξαρτήτως και ιδίως προς τα συνανθρώπους μας σε ανάγκη.

Γνωρίζουν καλά  ότι πάντα «ο Πρόσκοπος» οφείλει να συνδράμει στις προσπάθειες για έναν καλύτερο κόσμο και με κάθε ευκαιρία το κάνουν πράξη.

Μια τέτοια «Καλή Πράξη» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, όταν οι Πρόσκοποί μας, της ηλικίας του Λυκείου, πήραν την απόφαση να συνεισφέρουν υπέρ των εν ανάγκη αδελφών τους, συμμετέχοντας με την Αιγυπτιακή φιλανθρωπική ΜΚΟ  “Share a Smile”,  στην προετοιμασία χιλιάδων μερίδων αγάπης, τηρώντας την υπόσχεση τους για “καλές πράξεις”, δίνοντας σε όλους μας, το καλό παράδειγμα.

Πέραν όμως από τις καλές τους πράξεις, οι Πρόσκοποι  του Καΐρου  «ανεβάζουν στροφές» και μας προσκαλούν και στις εκδηλώσεις τους.

Εκπλήξεις πολλές που ταράσσουν την νηνεμεία της Παροικίας, μας επιφυλάσσουν οι Πρόσκοποι του Καΐρου για το επόμενο διάστημα. Φυσικά δεν ανοίγουν όλα τους τα χαρτιά για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά αρκούνται να μας προσκαλέσουν να τους ακολουθήσουμε και όπως λένε, δεν θα χάσουμε.

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου καλούν όλη την Καϊρινή Παροικία, τους φίλους  και τους γονείς των Προσκόπων να συμμετέχουν στην μονοήμερη εκδρομή που οργανώνουν, με τίτλο «Βόλτα στο Κάιρο με τους Προσκόπους». Γνωρίζοντας τι καταφέρνουν οι Πρόσκοποι, πιστεύω ότι θα πάμε ΟΛΟΙ σε αυτή την εκδρομή.

ANAKOINOSI-EKDORMIS-1

Την επομένη ημέρα, το Σάββατο 2 Μαρτίου, μας καλούν να συμμετέχουμε στην εκδήλωση μνήμης του ιδρυτή της Παγκόσμιας Προσκοπικής Κίνησης Ρόμπερτ Μπέιντεν-Πάουελ, την οποία αποκαλούν «ΗΜΕΡΑ ΣΚΕΨΗΣ» , όπου θα ανοίξει τις πύλες του και το Προσκοπικό Μουσείο μετά την ανακαίνιση του.

Τελικά οι Πρόσκοποι δεν «παίζουν» μόνο …

(φωτ. “Πρόσκοποι Καΐρου”)

Αρέσει σε %d bloggers: