Το Σάββατο 27 Απριλίου ο Αιγυπτιώτης Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με την «Πλεύση Ελευθερίας» κ. Αλέξανδρος Καζαμίας μίλησε σε  πολιτική συγκέντρωση στην Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως, με κεντρικό άξονα τις επικείμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου, την επιστολική ψήφο, αλλά και όλα τα “ανοιχτά” θέματα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.

Η εγκάρδια υποδοχή  από τους παριστάμενους θύμιζε περισσότερο επανασύνδεση παλαιών συμμαθητών παρά τυπική πολιτική συγκέντρωση.

Οι κοινές μνήμες όλων όσων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Καζαμία και οι συζητήσεις για τα μαθητικά χρόνια και τα θρανία που μοιράστηκαν στην πρώτη τους νιότη μονοπωλούσαν όλες τις πρώτες κουβέντες

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με τον ομιλητή να ευχαριστεί όλους για την θερμή υποδοχή, κάνοντας αρχικά μια αναδρομή στα χρόνια της Αιγύπτου, της Αγγλίας, αλλά για το πως πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με τα κοινά της Πατρίδας μας και για το πώς τελικά βρέθηκε στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πολύχρονή και στενή ενασχόλησή του με τα θέματα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού μέσω και του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού από το 1999  έως το 2003.

Ο κ. Καζαμίας ανέφερε με σθένος ότι είναι διατεθειμένος να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την προώθηση όλων των θεμάτων που ταλανίζουν τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό και αυτό είναι μια ιστορική ευκαιρία που ένας Αιγύπτιώτης Έλληνας μετά από τόσα χρόνια εκλέχθηκε στο Κοινοβούλιο της πατρίδας μας, φέρνοντας και το παράδειγμα της συμβολής του κόμματός του, αλλά και του ίδιου προσωπικά για την άρση όλων των περιορισμών που ταλαιπώρησαν και κράτησαν μακριά από τις κάλπες τους περισσότερους Απόδημους Έλληνες στις Εθνικές εκλογές του 2023.

Στην συνέχεια ο κ. Καζαμίας ανέπτυξε τις απόψεις του για τις θετικές προοπτικές, τις δυσκολίες, αλλά και τα προσκόμματα που αντιμετωπίζει η εφαρμογή της επιστολικής ψήφου σε καθολική μορφή και άκουσε τις απόψεις αλλά και τους προβληματισμούς όλων των παρισταμένων για το θέμα αυτό.

Η συζήτηση επεκτάθηκε αναπόφευκτα και σε όλα τα  θέματα που η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου επανέρχεται με συνεχή υπομνήματα σε όλους τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος που κατά καιρούς έχουν επισκεφτεί την Αίγυπτο με κορωνίδα των διεκδικήσεων, τις συντάξεις και την διευθέτηση της πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων.

Αναφέρθηκε επίσης και το θέμα της αδυναμίας εγγραφής πολλών Παροίκων  στους εκλογικούς καταλόγους για τις προσεχείς Ευρωεκλογές, λόγω μη αποδοχής από την πλατφόρμα του Υπουργείου Εξωτερικών του Αιγυπτιακού αριθμού τηλεφώνου ως μέσω ταυτοποίησης.

Η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων συνεχίστηκε σε φιλικό κλίμα έως αργά το βράδυ με τον κ. Καζαμία να διαβεβαιώνει όλους ότι επειδή ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα βρίσκεται στο Κάιρο, οπού διαβιεί η  μητέρα του, αν υπάρχει ενδιαφέρον θα επιθυμούσε να επαναληφθεί μια ανάλογη συνάντηση για να οργανωθούν και πιο συστηματικά τα θέματα που εκκρεμούν και να διερευνηθούν οι βέλτιστοι τρόποι που θα μπορούσαν να προβληθούν στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδας.

Η βραδιά έκλεισε με κέρασμα που προσέφερε η Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως.

Στην εκδήλωση μετείχαν μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Γενική Γραμματέας κα Βίλλυ Πολίτη Ζουέ, οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Ανδρέας Ρούσσος, Λεωνίδας Φοντριέ, Ανδρέας Γιόσρι , ο κ. Βασίλης Ζουές Κοινοτικός Επίτροπος της ΕΚΑ , ηκα Κωνσταντίνα Γεδεών Διευθύντρια Οικονομικών του ΕΠΚΚ, ο Διευθυντής της Αμπετείου Σχολής κ. Γιώργος Κοκορέλης

Αρέσει σε %d bloggers: