Αιωνία σας η μνήμη Ειρήνη Φιλίππου και Μόχσεν Ελ Γοζ
16/07/2024
Show all

Η λήξη της Προσκοπικής χρονιάς και για την Αγέλη Λυκοπούλων

Έπειτα από την επιτυχημένη Μεγάλη Δράση Υπαίθρου (θερινή κατασκήνωση) της ομάδας προσκόπων Καϊρου στην Αλεξάνδρεια, ήρθε και η σειρά της Αγέλης Λυκοπούλων (παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών).

Πρώτη καλοκαιρινή δράση της Αγέλης ήταν η κοινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύστημα Αιγυπτίων Προσκόπων «Abοu El Hole» την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 στο χώρο του γαλλικού σχολείου «College Des Frères» στην Ηλιούπολη. Η δράση αυτή θεωρείτε ως η πρώτη σε εφαρμογή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης που υπεγράφη μεταξύ των δύο Συστημάτων στις  9 Μαρτίου 2024. Στην δράση αυτή συμμετείχαν παραπάνω από 80 λυκόπουλα, με στόχο να βρεθούν μαζί, να αναπτύξουν δεσμούς φιλίας, συναδέλφωσης. Μια δράση εξωστρέφειας προβολής  των αξιών της Προσκοπικής Κίνησης. Παράλληλα η δράση αποσκοπούσε στο να φέρει κοντά τα Ενήλικα Στελέχη του Κλάδου Λυκοπούλων, ενθαρρύνοντας την ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και βιωμάτων με σκοπό τη βελτίωση του Προσκοπικού Προγράμματος.

Οι δράσεις της προσκοπικής χρονιάς 2023 – 2024 έκλεισαν με την 7ήμερη θερινή κατασκήνωση που πραγματοποίησε η Αγέλη Λυκοπούλων  Καΐρου στην Αλεξάνδρεια .

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου τα Λυκόπουλα μαζί με τους Αρχηγούς τους αναχώρησαν για την Αλεξάνδρεια όπου και κατασκήνωσαν στους χώρους του φιλόξενου «Προσκοπείου» στο ιστορικό Ελληνικό Τετράγωνο της πόλης.

Όλα σωστά οργανωμένα και προγραμματισμένα απο τους άρτια καταρτισμένους Βαθμοφόρους των Λυκοπούλων,  με μοναδικό σκοπό τα 12 αυτά παιδιά της παροικίας μας να αποκτήσουν νέες γνώσεις και να ζήσουν νέες περιπέτειες και να αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες. Το επιτελείο των Λυκοπούλων υπό την ηγεσία του Αρχηγού Αγέλης Κρις Παναγιώτου είχαν ετοιμάσει πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις που είχαν στόχο την απόκτηση νέων γνώσεων καθώς και την ψυχαγωγία των Λυκοπούλων που συμμετείχαν σε αυτήν την κατασκήνωση.

Η διαβίωση στην ύπαιθρο και το παιχνίδι είναι από τα βασικά στοιχεία της διαπαιδαγωγικής μεθόδου που ακολουθούν οι βαθμοφόροι Πρόσκοποι στην προσπάθεια τους να ωφελήσουν τα παιδιά για ένα καλύτερο κόσμο.

Στο πρόγραμμα της κατασκήνωσης με σλόγκαν «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ» είχε συμπεριληφθεί επίσκεψη στο Πλανητάριο της βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας (όπου παρακολούθησαν παιδαγωγική ταινία για την αναγκαιότητα προστασίας  των φυτών για την διάσωση  πλανήτη μας) και βεβαίως απολαύσανε την θάλασσα στην μαγευτική παραλία του Ελληνικού Ναυτικού ομίλου Αλεξανδρείας (ΕΝΟΑ).

Ευχαριστίες οφείλουμε σε πολλούς φορείς και ανθρώπους:

Στον Πρόεδρο της Κοινότητας Καΐρου (ΕΚΚ) κ. Χρήστο Καβαλή και όλα τα αξιότιμα μέλη της Δ.Ε για την γενναιόδωρη (όπως πάντοτε) οικονομική τους ενίσχυση και παραχώρηση 2 σχολικών λεωφορείων για την μεταφορά των κατασκηνωτών (από το Καϊρο στην Αλέξανδρεια και το αντίστροφο), πράγμα το οποίο ήταν καταλυτικό στην πραγματοποίηση και επιτυχία της κατασκήνωσης.

Τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αλεξανδρείας (ΕΚΑ)  κ. Ανδρέα Βαφειάδη και όλα τα αξιότιμα μέλη της Δ.Ε για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν, για την παραχώρηση του σχολικού λεωφορείου για την μεταφορά των κατασκηνωτών στον ΕΝΟΑ και για την άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας.

Την Πρόεδρο του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας Δρ. Λιλίκα Παντελή Θλιβίτου και όλα τα αξιότιμα μέλη του Δ.Σ για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν και την μέριμνα τους ώστε να είναι όλα οργανωμένα στο μέγιστο.

Τον αγαπητό μας Έφορο Διοίκησης της Περιφέρειας Αποδήμων κ. Άρη Μαρκοζάνη (Έφορος Διοίκησης της Περιφέρειας Αποδήμων) για την συνεχή προσφορά  και υποστήριξη του στο έργο των Αποδήμων Προσκόπων.

Την Γραμματέα της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του Συστήματος Προσκόπων Καϊρου κα. Χριστίνα Ουάσεφ για την πολύτιμη και ουσιαστική της υποστήριξη στον τομέα της Διοικητικής Μέριμνας (Τροφοδοσίας – Μαγειρείου) για όλους τους κατασκηνωτές.

Ευχαριστώ όλα τα ενήλικα στελέχη που οργάνωσαν και επιμελήθηκαν κάθε λεπτομέρεια για την επιτυχία της κατασκήνωσης (τον Αρχηγό της Κατασκήνωσης Κρις Παναγιώτου, τους υπαρχηγούς Γιώργο Μανδραγό, Ελένη Ταμπάκη, Γκάνα Σαάντ, Παύλο Γιούσεφ, Κάρολ Γιακούμπ, Μαργαρίτα Άστωρ και τα μέλη προσκοπικού δικτύου Χαμπίμπα Ελ Ντέγκουη και Ισλάμ Φαρούκ). Τα Στελέχη της Περιφερειακής Εφορείας Αποδήμων (τον Περιφερειακό Έφορο κ. Ανδρέα Γιόσρι και τον Έφορο εκπαίδευσης κ. Γιάννη Μελαχροινούδη) και του Συστήματος Προσκόπων Καϊρου (την δραστήρια υπαρχηγό Συστήματος κα Ναταλί Σαϊντ).

Τέλος, οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους γονείς των 12 αυτών παιδιών που μας εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια φορά τα παιδιά τους.

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Χρήστος Αντωνίου

Αρχηγός Συστήματος Προσκόπων Καΐρου  

Δείτε τις εικόνες που μας τράβηξαν οι Πρόσκοποι από την Αλεξάνδρεια

Δείτε και εικόνες από την κοινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύστημα Αιγυπτίων Προσκόπων «Abοu El Hole»

Αρέσει σε %d bloggers: