Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έθεσε από τις 19 Ιουλίου και για ένα μήνα σε ανοιχτή διαβούλευση, ένα ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό. Δεκάδες ομογενειακοί φορείς, αλλά και ευαισθητοποιημένοι Απόδημοι Έλληνες κατέθεσαν τις σκέψεις, τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για τον φιλόδοξο και πολλά υποσχόμενο τριετή στρατηγικό σχεδιασμό 2024-2027, διαμορφώνοντας την ατζέντα της «επόμενης ημέρας» για το Υπουργείο Εξωτερικών και την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού που θα κληθούν να το υλοποιήσουν.

Η Ελληνική Κοινότητα του Καΐρου αποτελεί αναμφισβήτητα μια πρωτοπόρα Κοινότητα της Ελληνικής Διασποράς που χαρακτηρίζεται από την ανάγκη, αλλά και το όραμα των μελών της για εξωστρέφεια και επέκταση. Δίνει δυναμικά το παρών σε κάθε αλληλεπίδραση με την Μητροπολιτική Ελλάδα με γόνιμες ιδέες που πάνε «την συζήτηση» ένα βήμα παρακάτω.

Σκοπός και μέριμνα της Ε.Κ.Κ. είναι η διατήρηση ενός ενεργού και παραγωγικού διαλόγου για το σήμερα, μα πάνω από όλα, για ένα περήφανο και ελπιδοφόρο αύριο για ολόκληρο τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, αλλά και για τις πολυάριθμες Κοινότητες των Ελλήνων όπου γης.

Δείτε παρακάτω τις προτάσεις της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου στην δημόσια διαβούλευση για τον Απόδημο Ελληνισμό.

EKK_STRATIGIKOS_SXEDIASMOS-1

Διαβάστε ολόκληρο το Στρατηγικό Σχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2027

ypex-1

Αρέσει σε %d bloggers: