Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η Τακτική Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου. Η μεγάλη κινητοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΝΟΚ, αλλά και η άμεση αρωγή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, με την διάθεση λεωφορείων για την διευκόλυνση της μετακίνησης των μελών, «έφεραν» την πολυπόθητη απαρτία και αποφεύχθηκε το σενάριο του να κηρυχθεί άκαρπη ακόμα μια γενική συνέλευση.

Τα μέλη κλήθηκαν επίσης να ψηφίσουν, για την κάλυψη της θέσης του Αντιπροέδρου του Ομίλου, με την υποψήφια κα Κωνσταντίνα Γεδεών να καταλαμβάνει την θέση με 48 θετικές ψήφους.

Η συνέλευση ξεκίνησε με γεμάτη την αίθουσα, στις επτά το απόγευμα με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Ρεκτσίνη, την Γενική Γραμματέα κα Βίλλυ Πολίτη Ζουέ  και τον Ταμία κ. Χρήστο Αντωνίου να απαρτίζουν το Προεδρείο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Η Γενική Γραμματέας κα Βίλλυ Πολίτη Ζουέ πήρε αρχικά τον λόγο αναγνώσκοντας τα θέματα της ημερησίας διάταξης: Την ανάγνωση των πρακτικών της προγούμενης Γενικής Συνέλευσης, την λογοδοσία Δ.Σ για τον διαχειριστικό έλεγχο 2023-2024, την έγκριση της έκθεσης του Ορκωτού Λογιστή, την έγκριση και την επικύρωση ισολογισμού και του προϋπολογισμού της επόμενης χρήσης, την κάλυψη των κενών θέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, τον διορισμό Ορκωτού Λογιστή και τον καθορισμό της αμοιβής του, την ανανέωση της σύμβασης του Εκτελεστικού Διευθυντή και καθορισμός της αμοιβής του. Η κα Πολίτη Ζουέ κάλεσε στην συνέχεια όλους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστο φόρο τιμής για τα μέλη που απεβίωσαν την τελευταία χρονιά.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Ομίλου κύριο Γιώργο Ρεκτσίνη, αφού καλωσόρισε όλους παρουσίασε στο σώμα της συνέλευσης, μια πλήρη απολογιστική αναφορά για τα πεπραγμένα της τελευταίας διαχειριστικής περιόδου.

Μίλησε για όλες τις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν, αλλά και για αυτές που συμμετείχε ο ΕΝΟΚ. Έκανε επίσης μια εκτενή αναφορά στην επιτυχία του Συμβουλίου, αναφορικά με την αναγραφή, στο συμβόλαιο μίσθωσης του ΕΝΟΚ με τον Αιγυπτιακό Στρατό και του ονόματος  της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου στο μισθωτήριο, ενέργεια, που όπως τόνισε χαρακτηριστικά,θα προσδώσει μια περεταίρω ασφαλιστική δικλίδα στον Όμιλο. Ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο της ΕΚΚ κ. Χρήστο Καβαλή για την επιμονή του όπως είπε σε αυτήν την στρατηγική επιλογή και ενημέρωσε το σώμα της Γενικής Συνέλευσης ότι εν ευθέτω χρόνω θα εκδοθούν και οι άδειες λειτουργίας με τα δύο ονόματα.

Ο κ. Ρεκτσίνης αναφέρθηκε επίσης και στο έλλειμα του ΕΝΟΚ που κυμάνθηκε για αυτή την χρονιά στις 50.000 Λίρες εξηγώντας τους λόγους, αλλά και τις δυσμενείς συνθήκες που το δημιούργησαν.

Τέλος επέστησε την προσοχή σε όλα τα μέλη, αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές της επόμενης χρονιάς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν θέλουμε ο «Όμιλος» να παραμείνει Ελληνικός θα πρέπει να δηλωθούν τουλάχιστον 7 υποψηφιότητες ενηλίκων και δύο υποψηφιότητες κάτω των 25 ετών.» 

Στους χαιρετισμούς των επισήμων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιππώνος Στέφανος μετάφερε τις ευχές και την αγάπη της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β’ καθώς και του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μέμφιδος Νικόδημου. Ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε υγεία και δύναμη στο έργο του Σύμβουλίου και συνεχάρη και την νέα Αντιπρόεδρο του Ομίλου κα Γεδεών για την εκλογή της.

Ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του να βρίσκεται, όπως ανέφερε ανάμεσα σε Παροίκους ενώ ένωσε και ο ίδιος την «φωνή του» με την παρότρυνση του Προέδρου για την αποτελεσματική στελέχωση των θέσεων του Προεδρείου. Ο Επιτετραμμένος της Κυπριακής Πρεσβείας κ. Ονούφριος Οικονομίδης  πήρε στην συνέχεια τον λόγο εκφράζοντας και αυτός με την σειρά του την ευαρέσκειά του για την επιτυχημένη και καρποφόρα Γενική Συνέλευση.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής στον δικό του χαιρετισμό ανέφερε ότι: «είναι προφανές ότι ο κόσμος αρχίζει να εκτιμάει την προσπάθεια που κάνετε και αυτό φαίνεται από στην επιτυχημένη προσέλευση των μελών σε αυτήν την Γενική Συνέλευση. Είναι σημαντικό όμως πέραν από τις αξιέπαινες προσπάθειές σας να προσβλέπουμε στο μέλλον, θωρακίζοντας τον Όμιλο σε κάθε επίπεδο. Οφείλουμε  λοιπόν να αρχίσουμε από σήμερα να δουλεύουμε για την επόμενη φουρνιά των στελεχών του Ομίλου γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ναι μεν αγαπάμε την Αίγυπτο, αλλά θέλουμε να παραμείνει Ελληνικός ο Ναυτικός μας Όμιλος στο Κάιρο.»

Τέλος τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου της Αλεξάνδρειας  κα  Λιλίκα Θλιβίτου, η οποία τίμησε με την παρουσία της τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΕΝΟΚ. Η κα Θλιβίτου συνεχάρη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τις άοκνες όπως χαρακτηριστικά είπε, προσπάθειες που καταβάλουν και τόνισε ότι θα είναι στο πλευρό τους για να βοηθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις όποιες δράσεις και αποφάσεις τους.

Ακολούθησε κέρασμα στον κήπο του Ομίλου με τα μέλη του ιστορικού σωματείου να απολαμβάνουν την χαρούμενη συναναστροφή.

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Καβαλής ενώ παραβρέθηκαν,οι Κοινοτικοί Επίτροποικ.κ. Ανδρέας Ρούσσος, Ανδρέας Γιόσρι, Λεωνίδας Φοντριέ. Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου κ. Αντώνης Καζαμίας, ο Πρόεδρος του Ορθοδόξου Πατριαρχικού Πνευματικού Κέντρου Σούμπρας κ. Γεώργιος Ζουμπουλίδης, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότηταςκα Βάσω Γαζή, η Πρόεδρος της «Μαρίας Αιγυπτίας»κα Ευαγγελία Θηραίου και η Οικονομική Διευθύντρια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κα Ντίνα Γεδεών.

Αρέσει σε %d bloggers: