Φωτορεπορτάζ από τα διαπιστευτήρια των Πρέσβεων Ελλάδας – Κύπρου στον Πρόεδρο του Σουδάν
11/03/2018
Παγκόσμιο τουριστικό μνημείο ο Άγιος Γεώργιος στο παλιό Κάιρο
12/03/2018
Show all

Ανάσταση και Ειρήνη με τη δύναμη του Τιμίου Σταυρού σε Ελλάδα και Κύπρο ευχήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους πιστών της Παροικίας Καΐρου πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι, η Λειτουργία της  Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, στην οποία χοροστάτησε ο Πατριάρχης  Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β’

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό για τον οποίο ευχήθηκε να κρατούν ενωμένοι οι λαοί της Κύπρου και της Ελλάδας, περιμένοντας την Ανάσταση και την Ειρήνη, όπως θα δείτε και στο σχετικό βίντεο που  θα αναρτηθεί σε λίγο στο ekkairo.org.

Από νωρίς, ο Ναός παρουσίαζε εικόνα αδιαχώρητου λόγω της σπουδαιότητας της σημερινής Λειτουργίας, στην οποία συλλειτούργησαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδας και Πατριαρχικός Επίτροπος κ.κ. Νικόδημος, ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος καθώς και ο Έξαρχος Πατριαρχείου Μόσχας π. Βίκτωρ Κουλάγκα.

Τίμησαν δε, την  ιδιαίτερη αυτή Λειτουργία με την παρουσία τους, που ολοκληρώθηκε με την τελετή Σταυροπροσκυνήσεως, ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο κ. Μιχάλης Διάμεσης, ο Κύπριος Πρέσβης στο Κάιρο κ. Χάρης Μορίτσης, ο ‘Ελληνας  Γενικός Πρόξενος στο Κάιρο κ. Γιώργος  Δασκαλόπουλος, επίσης, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Κύπρου στην Αίγυπτο, ο Πρόεδρος της Κοινότητας των Αραβοφώνων κ. Φαρίντ Χούρι και, εκπροσωπώντας  την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου η Γ.Γ. της Ε.Κ.Κ. κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου καθώς και, η Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη.

Αρέσει σε %d bloggers: