Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου Σχολής Καΐρου και μαζί τους οι απόφοιτοι του Σ.Ε.Α.Α.Σ το… τσίκνισαν στο προαύλιο του Σπετσεροπούλειου.

Νωρίς το μεσημέρι μετά το μάθημα, στο προαύλιο άρχισαν να τοποθετούνται ψησταριές… κάρβουνα… σχάρες και δίπλα τραπέζια γεμάτα με εδέσματα καλά προετοιμασμένα.

Μέσα σε λίγη ώρα ο ουρανός πάνω από τα σχολεία είχε γεμίσει με… κνίσσα και η μυρωδιά από το ψητό κρέας ξεσήκωσε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Οι μικρότεροι μαθητές της Αχιλλοπουλείου γευμάτιζαν τους μεζέδες που έψηναν οι μεγαλύτεροι. Ενώ οι μεγαλύτεροι της Αμπετείου, είχαν τοποθετήσει τις δικές τους ψησταριές και μοίραζαν τα ψητά σε όλους όσοι έρχονταν.

Εκλεκτούς μεζέδες είχε ετοιμάσει τους οποίους έψησε, ο Κοινοτικός Επίτροπος και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου κ. Λεωνίδας Φοντριέ.

Καθοριστική ήταν και η συμμετοχή της Προέδρου Γονέων και Κηδεμόνων της Αμπετείου κ. Ελένης Μαγκανά. Ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου των Αποφοίτων της Αμπετείου κ. Α. Καζαμίας ετοίμασε και έψησε και αυτός με τη σειρά του εκλεκτούς μεζέδες.

Στο τσίκνισμα παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολή κ. Τάσος Αναστασίου, ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου κ. Γιώργος Ψάνης και της Αχιλλοπουλείου κ. Χρήστος Παπαθανασίου.

Αρέσει σε %d bloggers: