Η ομιλία του Χρήστου Καβαλή στο μνημόσυνο για τους ευεργέτες της Ε.Κ.Κ (Video)
17/03/2019
thumbnail of 0318
Νέο Φως 18.3.19
18/03/2019
Show all

Ομόφωνα καταδικάζει με ψήφισμά της η Γ.Σ του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων τη συκοφαντική κατηγορία κατά του Προέδρου της Ε.Κ.Κ

Την ομόφωνη καταδίκη της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων προκάλεσαν οι συκοφαντικές κατηγορίες κατά του Προέδρου της Ε.Κ.Κ.

Το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου όλα τα μέλη του ΣΑΕ καταδίκασαν την προσπάθεια να συκοφαντηθεί ολόκληρη η Διαχειριστική Επιτροπή της Ε.Κ.Κ και ο Πρόεδρός της για την συνδρομή που αποστέλλουν στο Σύνδεσμο και η οποία προορίζεται για την κοινωνική πρόνοια των Αιγυπτιωτών που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

ΣΑΕ: Τα χρήματα από την Ε.Κ.Κ ήρθαν με διαφάνεια και αποτελούν πυλώνα της κοινωνικής πρόνοιας

Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης διάβασε ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Κώστας Μιχαηλίδης και είναι το εξής:

«Η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων καταδικάζει ομόφωνα την συκοφαντική κατηγορία κατά του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και εκφράζει την απεριόριστη στήριξη της στο πρόσωπο του και τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής. Η τακτική αποστολή της συνδρομής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου τραπεζικά και επίσημα στον Σύνδεσμο υπήρξε βασικός πυλώνας της κοινωνικής μας πρόνοιας και έγινε με πλήρη διαφάνεια και διακριτικότητα που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε σε όλους. Η όποια άλλη διαστρέβλωση αυτής της πραγματικότητας βρίσκει όλους μας απέναντι».

Πρόεδρος Ε.Κ.Κ: Η συκοφαντία όσο καλά στημένη και αν είναι, δεν θα περάσει

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστος Καβαλής στο μήνυμά του στέλνει ηχηρό μήνυμα σε όλους όσοι έστησαν αυτή την συκοφαντία, για την οποία όπως λέει χαρακτηριστικά δεν θα περάσει.

Το μήνυμα του κ. Καβαλή, διάβασε η Επόπτρια Γραφείων της Ε.Κ.Κ κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ.

“Από το Ελληνικό Κάιρο δεχτείτε πρόεδρε και αγαπητοί φίλοι τον αδελφικό μου χαιρετισμό και όλης της Διαχειριστικής Επιτροπής καθώς και τις ευχές μας για μια εξαιρετική συνέλευση που να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο την αξιέπαινη και ευρύτατη προσφορά του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων (ΣΑΕ).

Είμαστε συνοδοιπόροι, υποστηρικτές αλλά και θαυμαστές του έργου σας, που μόνο αν το ζήσεις από κοντά το κατανοείς.

Όπως γνωρίζετε για αυτή μας την συνοδοιπορία και στήριξη των αναξιοπαθούντων αδελφών μας στην Ελλάδα, μπόρεσαν κάποιοι δυστυχώς με ελληνικό διαβατήριο αλλά χωρίς συνείδηση, συκοφαντικά να την παρουσιάσουν ως παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και βρίσκομαι σήμερα ενώπιον της Αιγυπτιακής δικαιοσύνης.

Η συκοφαντία όμως όσο καλά στημένη και να είναι δεν θα περάσει, και σύντομα αυτή η δοκιμασία θα αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο παράσημο για την πλέον της 25ετιας ενασχόλησής μας στα κοινά.

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου στήριξε και θα στηρίξει το έργο που προφέρετε για τον συνάνθρωπό μας, μακριά από προσωπικές προβολές και τυμπανισμούς, με απόλυτη διαφάνεια, αφήνοντας στο περιθώριο τους λίγους κακεντρεχείς και αγνοώντας πλήρως την μικροπρέπειά τους. Είμαστε δε βέβαιοι πως το ίδιο πράγμα θα κάνετε και εσείς.

Καλή συνέχεια και επιτυχία στο έργο σας.

Χρήστος Καβαλής

Διαβάστε επίσης για το ίδιο θέμα:

«Η στήριξη των αδυνάτων όσο βάλλεται θα αυξάνεται» – Aφιέρωμα στο έργο Κοινωνικής Πρόνοιας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

Η στιβαρή οικονομία της Ε.Κ.Κ έχει υπέρ εικοσαπλασιάσει τις δαπάνες για την Κοινωνική Πρόνοια

Κώστας Μιχαηλίδης: Με την 3μηνιαία συνδρομή της η Ε.Κ.Κ στηρίζει τους δοκιμαζόμενους Αιγυπτιώτες

Ανδρέας Ρούσσος: Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου δίνει ετησίως 2.5 εκατ. EGP για το Κοινωνικό της Έργο

Νέο Φως 18.2.19

Αρέσει σε %d bloggers: