Πυρετωδώς προετοιμάζεται η παροικία για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Τα ελληνικά σχολεία Καΐρου, η Αχιλλοπούλειος και η Αμπέτειος Σχολή, θα πραγματοποιήσουν τις καθιερωμένες σχολικές τους εορτές το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019. Σκετσάκια, ποιήματα, τραγούδια και ιστορικές αναδρομές θα έχουν την τιμητική τους.

Επίσης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, η καθιερωμένη Δοξολογία. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η μαθητική παρέλαση και οι μαθητές θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς στον προαύλιο χώρο του Σπετσεροπούλειου. Το βράδυ της 25ης Μαρτίου, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Μιχάλης Διάμεσης, θα παραχωρήσει στην πρεσβευτική κατοικία την καθιερωμένη δεξίωση.

Η πρόκληση της Ελληνικής Πρεσβείας

“Η πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο, ανακοινώνει ότι την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, και ως 11.00 θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημου, Δοξολογία για την Επέτειο της Εθνικής μας εορτής.
Θα ακολουθήσει μαθητική παρέλαση στον περίβολο του Ναού. Την επομένη Δευτέρα, 25η Μαρτίου και ώρα 19.30 -21.30 θα δοθεί η καθιερωμένη δεξίωση για τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής στην Πρεσβευτική Κατοικία. Αμφότερες τις εκδηλώσεις καλείται να τιμήσει με την παρουσία της η παροικία μας καθώς και παρεπιδημούντες Έλληνες και Κύπριοι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-25-ΜΑΡΤΙΟΥ

Αρέσει σε %d bloggers: