Εκτεταμένη προβολή στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Ελλάδας, είχαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Κάιρο για την 25η Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ANT1, Alpha και Open καθώς επίσης και οι μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες όπως το Πρώτο Θέμα, αλλά και θεματικές όπως το ekklisiaonline.gr και το orthodoxianewsagency.gr παρουσίασαν ρεπορτάζ για την μαθητική παρέλαση της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Σπετσεροπούλειου Ιδρύματος.

Επίσης και το φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο Eurokinissi, μετέδωσε προς τους συνδρομητές του φωτογραφίες από τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου στο Κάιρο.

Πηγή άντλησης πληροφοριών τα social media της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου (Twitter, Facebook και Instagram) καθώς επίσης και το κανάλι στο YouTube και η ιστοσελίδα ekkairo.org που πρόσφατα έκανε ολικό «lifting» προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες επικοινωνίας και να τροφοδοτεί με φωτογραφίες και video υψηλής ποιότητας το κοινό.

Ανάλογη είναι και η εικόνα και στα social media όπου γίνεται ενημέρωση παράλληλα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και των γεγονότων που εκτυλίσσονται στην Ελληνική Κοινότητα Καϊρου.

Τα video στην συντριπτική πλειονότητά τους είναι υψηλής πιστότητας και προμονταρισμένα ώστε να μπορέσουν να αξιοποιηθούν από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα κατά το δοκούν. Επίσης, παρουσιάζονται δηλώσεις και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών

Αναλυτικότερα, το τηλεοπτικά κανάλια Alpha, ANT1 και Open στα ρεπορτάζ τους για τις παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν για την Εθνική Επέτειο 1821 φιλοξένησαν video από την Ε.Κ.Κ.

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, protothema.gr φιλοξένησε ολόκληρο το video των μαθητών του Καίρου όπως μεταδόθηκε από το Facebook, το κανάλι του YouTube και το Facebook. Eπίσης, παρουσίασε τα tweets από τον επίσημο λογαριασμό της Ε.Κ.Κ στο Twitter, με εικόνες, ρεπορτάζ και video, τόσο από την Δοξολογία, όσο και από την μαθητική παρέλαση.

Το orthodoxianewsagency.gr, το ekklisiaonline.gr, το Pronews.gr, το
briefingnews.gr, το difernews.gr , το pontosnews, το gnomip.gr , aiginionews.gr, το e-today.gr oglaros.com, και πολλά άλλα παρουσίασαν τα αναλυτικά ρεπορτάζ για τις σχολικές εορτές, τη μαθητική παρέλαση και τη Δοξολογία, όπως παρουσιάσθηκαν στην ιστοσελίδα της Ε.Κ.Κ, ekkairo.org. Στα ρεπορτάζ εκτός από τις αναλυτικές πληροφορίες έγινε προβολή και των φωτογραφικών album με τις δεκάδες φωτογραφίες που ανήρτησε η Ε.Κ.Κ στο λογαριασμό της στο Facebook για τις εκδηλώσεις που αφορούσαν τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του 1821.

Η αναβάθμιση των ψηφιακών μέσων της Ε.Κ.Κ ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της digital δημοσιογραφίας και προβολής του έργου της ελληνικής παροικίας. Παράλληλα λειτουργεί συμπληρωματικά με το «Νέο Φως», την εφημερίδα της Ε.Κ.Κ, η οποία είναι η  μοναδική εφημερίδα σε ολόκληρη την Αφρική, που εκδίδεται σε εβδομαδιαία βάση.

Mάλιστα πρόσφατα, το «Νέο Φως» σε επετειακό τεύχος, γιόρτασε τα 700 φύλλα και τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του.

Υπενθιμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες το έργο και οι δραστηριοτητες της Ε.Κ.Κ προβάλλεται από μεγάλα ΜΜΕ της Ελλάδας.

Πρόσφατα το CNN Greece και το Newsbomb.gr σε αποστολές τους κάλυψαν εκτενώς τα έργα αποκατάστασης του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Το δε CNN Greece, φιλοξένησε συνέντευξη εφ όλης της ύλης του Προέδρου της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστου Καβαλή.

Αρέσει σε %d bloggers: