Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι κατηγορίες εκείνων οι οποίοι προσπάθησαν να διασύρουν την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και να σταματήσουν το ευρύ ανθρωπιστικό της έργο, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη ισχυριζόμενοι δήθεν ότι τα χρήματα τα οποία έστελνε στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων για τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας ήταν… χωρίς την έγκριση των αρμοδίων αρχών.

Η απόφαση του Εφετείου που εκδόθηκε τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, έπεσε σαν καταπέλτης, στους αδίστακτους συκοφάντες της ιστορικής κοινότητας.

Tο βράδυ της Δευτέρας, τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ενημερώθηκαν από τους Δικηγόρους της Ε.Κ.Κ για την απόφαση του δικαστηρίου. Δάκρυα χαράς, χαμόγελα και αίσθημα υπερηφάνειας ήταν διάχυτο στην ιστορική αίθουσα συνεδριάσεων της Ε.Κ.Κ. Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης τσούγκρισαν τα ποτήρια με τα δροσιστικά αφεψήματα και έστειλαν μήνυμα ενότητας στους ανά τον κόσμο Αιγυπτιώτες.

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου δικαιώθηκε πανηγυρικά και απορρίφθηκαν τα αιτήματα και οι κατηγορίες της Πολιτικής Αγωγής.
Όπως πριν από λίγες εβδομάδες κατά τη Γενική Συνέλευση της Ε.Κ.Κ όλοι οι συμμετέχοντες ανεξαιρέτως αποδοκίμασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο εκείνους οι οποίοι για προσωπικούς λόγους δεν δίστασαν να ισχυριστούν ενώπιον του Νόμου ότι δήθεν η Ε.Κ.Κ δεν ακολουθούσε τη νόμιμη οδό για την αποστολή χρημάτων για ανθρωπιστικούς λόγους το ίδιο έκανε και η Δικαιοσύνη.

Ο Πρόεδρος τη Ε.Κ.Κ κ. Χρήστος Καβαλής, από την αρχή της Δικαστικής περιπέτειας, αλλά και κατά τη Γενική Συνέλευση είχε εκφράσει δημοσίως την εμπιστοσύνη του στην Αιγυπτιακή Δικαιοσύνη.

Οι κατήγοροι της Ε.Κ.Κ είναι έκθετοι όχι μόνο γιατί ξεσκεπάστηκαν σε προσωπικό επίπεδο αλλά και γιατί οι αίολες κατηγορίες τους έπεσαν στο κενό αφήνοντάς τους έκθετους απέναντι στην ιστορική παροικία, στην ιστορική κοινότητα που έχει τιτάνιο ανθρωπιστικό έργο και συνεχίζει το έργο των μεγάλων ευεργετών της.

Η παροικία έχει πλέον γυρίσει την πλάτη σε εκείνους που προσπάθησαν να την λοιδορήσουν και να τη διασύρουν. Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου θα συνεχίσει το ευρύ ανθρωπιστικό της έργο, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την περιουσία της, τις αρχές της με όλα τα νόμιμα μέσα.

Τώρα πια οι συκοφάντες της καλούνται να απαντήσουν σε σκληρά ερωτήματα και να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεών τους.

Ακολουθεί εκτενές ρεπορτάζ στο «Νέο Φως» που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019.

Διαβάστε για το θέμα:

«Η στήριξη των αδυνάτων όσο βάλλεται θα αυξάνεται» – Aφιέρωμα στο έργο Κοινωνικής Πρόνοιας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

ΝΑΙ σε όλα από την παροικία στη Γενική Συνέλευση: Ομόφωνη στήριξη στη Δ.E και βροντερό ΟΧΙ στη συκοφαντία και τις ψευδείς καταγγελίες (Videos/Photos)

Αρέσει σε %d bloggers: