Το πρόγραμμα της Αμπετειάδας 2020

Το Ίδρυμα Αμπετείου Σχολής στο Κάιρο ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Αμπετειάδας 2020, η οποία θα πραγματοποιηθει 10 με 18 Οκτωβρίου 2020.

 
Το πρόγραμμα της Αμπετειάδας

Σάβ 10/10. Αναχώρηση αεροπορικώς από την Αθήνα για Κάϊρο, μεταφορά στο ξενοδοχείο Ramses Hilton και στη συνέχεια μεταφορά στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου για ένα Welcome Dinner. Επιστροφή για διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Κυρ 11/10. Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση με ελληνόφωνο ξεναγό στα αξιοθέατα του Καΐρου, Νέο Αιγυπτιακό Μουσείο (αν έχει ανοίξει μέχρι τότε), Πυραμίδες, κλπ. Μεσημεριανό γεύμα στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου (ΕΝΟΚ). Μεταφορά στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο, ή προαιρετικό δείπνο σε ποταμόπλοιο στον Νείλο με Αραβικό πρόγραμμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.
Δευ 12/10. Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά με πούλμαν στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά (διαδρομή 8-9 ώρες). Δείπνο και διανυκτέρευση στη Μονή.

Τρί 13/10. 2.00 π.μ. Ανάβαση στο όρος Σινά με συνοδό για όσους το επιθυμούν.6.00 π.μ. –  7.00 π.μ. Λειτουργία στην εκκλησία. 7.00 π.μ. –  8.00 π.μ. Ελεύθερος χρόνος. 8.00 π.μ. -10.00 π.μ. Πρωινό στο Μοναστήρι. 10.00 π.μ.-12.00 μ.μ. Ξενάγηση Μονής, Βιβλιοθήκης, λείψανα Αγίας Αικατερίνης. 12.00 μ.μ. – 1.00 μ.μ. Ελεύθερος χρόνος. 1.00 μ.μ. – 3.00 μ.μ. Γεύμα στη Μονή. 3.00 μ.μ.  Αναχώρηση μετά το γεύμα για Κάϊρο (διαδρομή 8-9 ώρες) και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Ramses Hilton.

Τετ 14/10. Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Ηλιούπολη και επίσκεψη στην νέα Αμπέτειο και νέο Αχιλλοπούλειο στο Σπετσεροπούλειο. Συνάντηση με τους μαθητές και τους καθηγητές των Σχολών και σύντομος χαιρετισμός από την Διευθύντρια της Αμπετείου. Αναχώρηση για επίσκεψη της νέας αιγυπτιακής πρωτεύουσας και στη συνέχεια μετάβαση στην Ισμαηλία για γεύμα και επίσκεψη με πλοίο της νέας επέκτασης της διώρυγας του Σουέζ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Πέμ 15/10. Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Αλεξάνδρεια με πούλμαν (διαδρομή 2-3 ώρες). Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, την Ελληνική γειτονιά, την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και άλλα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Μεσημεριανό γεύμα στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξάνδρειας (ENOA) και επιστροφή στο Κάϊρο (διαδρομή 2-3 ώρες) για διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Παρ 16/10. Πρωϊνό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για επίσκεψη της πρόσφατα ανακαινισμένης Εκκλησίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ελεύθερο χρόνο μέχρι τις 3.00 μμ. Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν την Αμπέτειο κατά τον ελεύθερο χρόνο τους, θα υπάρχει λεωφορείο για μεταφορά τους (Αμπέτειος-Ramses Hilton) κάθε 1 ώρα (shuttle). Απογευματινή αναχώρηση από το ξενοδοχείο για τη Αμπέτειο Σχολή στο Demerdash για επίσκεψη και το συνέδριο της Αμπετειάδας 2020. (Το πρόγραμμα του Συνεδρίου ετοιμάζεται στο Κάϊρο) Το βράδυ γκαλά δείπνο του Ιδρύματος Αμπετείου Σχολής στην αυλή του σχολείου με σημαντικούς Έλληνες και Αιγυπτίους επισήμους και αντιπροσώπους από την Ελληνική ομογένεια του Καΐρου και της Ηλιούπολης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Σάβ 17/10. Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και ξενάγηση στο Παλαιό Κάϊρο. Κατάληξη στην Αγορά Χαν Ελ Χαλίλ για ελεύθερο χρόνο αγορών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στο Κάϊρο. Το βράδυ μεταφορά από το ξενοδοχείο στην Όπερα του Καΐρου ή τις Πυραμίδες για μια ειδική αιγυπτιακή παράσταση. Επιστροφή στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου για το Farewell Dinner και μεταφορά στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Κυρ 18/10. Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για όσους δεν συμμετέχουν στην προαιρετική κρουαζιέρα και αναχώρηση για Αθήνα. Όσοι συμμετέχουν στην κρουαζιέρα παραμένουν στο ξενοδοχείο για μία επί πλέον διανυκτέρευση.

Πρόγραμμα Κρουαζιέρας

Κυρ 18/10. Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στο Κάιρο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Δευ 19/10. Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση στο Λούξορ. Άφιξη και μεταφορά στο κρουαζιερόπλοιο για την 4-ήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο.

Τρι 20 έως 23/10 Κρουαζιέρα στον Νείλο.

Παρ 23/10. Άφιξη στο Ασουάν, ξενάγηση και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση στο Κάϊρο και την Αθήνα.


Το κόστος συμμετοχής για το πρόγραμμα της Αμπετειάδας

890,00 Ευρώ το άτομο σε δίκλινο εσωτερικό δωμάτιο.  850,00 Ευρώ το άτομο σε τρίκλινο εσωτερικό δωμάτιο και 1.060,00 Ευρώ το άτομο σε μονόκλινο εσωτερικό δωμάτιο. Για εξωτερικά δωμάτια με θέα τον Νείλο υπάρχει επί πλέον χρέωση 12,00 Ευρώ το δωμάτιο για κάθε διανυκτέρευση. Τα μονόκλινα δωμάτια είναι περιορισμένα στο ξενοδοχείο του Καΐρου.  Δεν υπάρχουν μονόκλινα στην Ιερά Μονή του Σινά, τα δε δωμάτια θα είναι ξεχωριστά για τις γυναίκες και για τους άνδρες. Η τιμή καλύπτει όσα αναφέρονται στο ανωτέρω πρόγραμμα (πλην της προαιρετικής κρουαζιέρας), όλα τα φιλοδωρήματα, φόρους αεροδρομίων, εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αλλά δεν καλύπτει την βίζα για την Αίγυπτο, ποτά και αναψυκτικά, προσωπικά έξοδα και γεύματα που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα.  Το κόστος για το προαιρετικό πακέτο της κρουαζιέρας θα ανακοινωθεί λίαν συντόμως.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη διοργάνωση στο email: [email protected]

Ευχαριστούμε,

Η Συντονιστική Επιτροπή Αθηνών.

Αρέσει σε %d bloggers: