Τον καινούργιο αξονικό τομογράφο στο Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου εγκαινίασε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού και Εκκλησιαστικών Θεμάτων κ. Κώστας Βλάσης.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Ο υφυπουργός ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Αίγυπτο, ξεναγήθηκε στο Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Χρήστο Καβαλή και τον Προϊστάμενο Διοίκησης του Ε.Ν.Κ και Ταμία της Ε.Κ.Κ κ. Αντώνη Ιορδανίδη.


Ο κ. Βλάσης ξεναγήθηκε στα χειρουργεία, στην αίθουσα εντατικής θεραπείας, στο τμήμα νεογνών, είδε τα δωμάτια κάθε ορόφου, το οφθαλμολογικό τμήμα, το τμήμα φυσικοθεραπείας και τα προσφάτως ανακαινισμένα εξωτερικά ιατρεία. Δήλωσε εντυπωσιασμένος απο το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει το ΕΝΚ και εστίασε όχι μόνο στην ανακαίνιση δωματίων και εξωτερικών ιατρείων αλλά και στο ότι το Νοσοκομείο είναι εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα.


«Εντυπωσιάσθηκα θετικά από το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου γιατί επισκεπτόμενος του χώρους, είδα ότι έχουν ανακαινισθεί τα δωμάτια των ασθενών, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, τα χειρουργεία. Ως γιατρός χειρουργός και ορθοπεδικός δεν μπορούσα να μην τα επισκεφθώ. Τα εξωτερικά ιατρεία είναι ένα κόσμημα. Δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα αγαπητέ Χρήστο από τα Νοσοκομεία της Ελληνικής Επικράτειας, αλλά πραγματικά ζηλεύω πως έχετε φτιάξει μέσα τους χώρους», είπε ο κ. Βλάσης απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστο Καβαλή.

«Ένα μεγάλο μπράβο έχω να πω και συγχαρητήρια και στους δύο Έλληνες γιατρούς, οι οποίοι εργάζονται και βέβαια στον Ταμία, εκτός φυσικά από τον Χρήστο. Ένα μεγάλο μπράβο για να συνεχίσετε τις προσπάθειές σας… Μας κάνετε υπερήφανους σαν Έλληνες που αυτό το κόσμημα υπάρχει εδώ στο κέντρο του Καϊρου για να μπορεί να περιθάλπει εκτός από τους Αιγυπτίους και τους Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο Κάιρο. Είμαστε δίπλα σας».

Ο κ. Καβαλής από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Βλάση για την επίσκεψη. “Το νοσοκομείο διανύει το 108ο έτος λειτουργίας του ανελλιπώς, από τότε που το ίδρυσαν οι μεγάλοι ευεργέτες μέχρι σήμερα χάρη στο μεράκι, μερικών ανθρώπων όπως του Ταμία και της ομάδας των γιατρών που είναι μαζί του. Μαζί με την Κοινοτική Επιτροπή φροντίζει να έχει τη λαμπρότητα που πρέπει να έχει κάθε ζωντανός οργανισμός. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που αυτό το νοσοκομείο είναι το μοναδικό μη Ιδιωτικό Ελληνικό Νοσοκομείο του Εξωτερικού. Έτσι θα το έχουμε, θέλουμε συνεργασίας και με επενδυτές για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και την ακόμη περισσότερο τη νέα του φάση. Η παρουσία σας σήμερα με τα εγκαίνια του αξονικού τομογράφου και με τα άλλα που σχεδιάζουμε ελπίζουμε να γίνουν σύντομα και να ξανάρθετε».

Ο κ. Βλάσης στο περιθώριο της επίσκεψής του στο ΕΝΚ, με ιδιαίτερη κατάνυξη επισκέφθηκε και το Παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα του ΕΝΚ, είδε τις μοναδικές αγιογραφίες του και άναψε ένα κερί.

Τον υφυπουργό Εξωτερικών συνόδευαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Νικόλαος Γαριλίδης και ο Γενικός Πρόξενος κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος.

Τον κ. Βλάση υποδέχθηκε εκτός από τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Κ κ. Χρ. Καβαλή και τον Ταμία κ. Αντώνη Ιορδανίδη, η Γενική Γραμματέας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, ο Dr Σαμουίλ Λούις – Γενικός και Επιστημονικός Διευθυντής του ΕΝΚ, η Διαχειριστική Διευθύντρια κ. Ειρήνη Μαυρουδή, o κ. Μέντχαντ Λάμι διευθυντής Εξωτερικών Ιατρείων, ο κ. Ιμπραήμ Γιούσεφ Διευθυντής Μικροβιολογικού, η κ.Αγγέλα Χαραλαμποπούλου Διευθύντρια του Γηροκομείου, η κ. Χέμπα Ελ Σόμιε Διευθύντρια Φυσικοθεραπείας και ο κ. Ρέμον Ζάχερ Διευθυντής Αξονικού Τομογράφου, ο Διευθυντής του Φαρμακείου του ΕΝΚ κ. Άιμαν Σάμι και ο υπεύθυνος Ασφαλείας της Ε.Κ.Κ κ. Μοχάμεντ Ναγκίμπ.

Διαβάστε επίσης:

Ο ΥΦΥΠΕΞ Κ. Βλάσης, μιλά για την επίσκεψή του στον Ελληνισμό του Καΐρου, την Ε.Κ.Κ και τον Πρόεδρο Χρ. Καβαλή (Video)

Πρόσκληση στην τυφλή Αιγύπτια Andy Elarabi που πήρε το πτυχίο Ελληνομάθειας για να επισκεφθεί την Ελλάδα απεύθυνε ο ΥΦΥΠΕΞ Κ. Βλάσης (Video / Photos)

Andy Elarabi: Η τυφλή Αιγύπτια αριστούχος της Ελληνικής Γλώσσας που έκανε τους Έλληνες του Καΐρου να δακρύσουν (Videos / Photos)

Δέκα βασιλόπιτες έκοψαν στο Κάιρο ο Πατριάρχης Θεόδωρος και ο ΥΦΥΠΕΞ Κώστας Βλάσης (Videos / Photos)

Συνάντηση του Πατριάρχη Θεόδωρου με τον ΥΦΥΠΕΞ Κώστα Βλάση στο Κάιρο (Photos)

Στον Καναδά το επόμενο Νόστος – Ενίσχυση του προγράμματος αποφάσισαν Βλάσης – Μάκραμ

Ο ΥΦΥΠΕΞ Κ. Βλάσης, εγκαινίασε τον καινούργιο αξονικό τομογράφο στο Ελληνικο Νοσοκομείο Καΐρου (Video / Photos)

Αρέσει σε %d bloggers: