thumbnail of 0615
Νέο Φως 15.6.20
15/06/2020
Ο Πατριάρχης Θεόδωρος τίμησε τη δημοσιογράφο Κάτια Τσιμπλάκη με τον Τίμιο Σταυρό του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Μάρκου (Video / Photos)
15/06/2020
Show all

Ο Γ. Ρεκτσίνης αποκαλύπτει τι θα ισχύσει από 1 Ιουλίου στον Τουρισμό – Πως θα λειτουργήσουν αεροδρόμια και αρχαιολογικοί χώροι

Ανοίγουν σταδιακά τα αεροδρόμια της Αιγύπτου για διεθνείς πτήσεις, από 1 Ιουλίου 2020, σύμφωνα με δηλώσεις του Αιγύπτιου υπουργού πολιτικής αεροπορίας. Στο μεταξύ, ο κ. Γιώργος Ρεκτσίνης, επικεφαλής των ελληνόφωνων ξεναγών στην Αίγυπτο μιλώντας στο ekkairo.org και στο «Νέο Φως» παρουσίασε τα μέτρα που θα ισχύσουν στην Αίγυπτο με την επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου μετά την αποκλιμάκωση του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ο κ. Ρεκτσίνης αναφερόμενος στις δηλώσεις του Υπουργού Αρχαιοτήτων και Τουρισμού είπε ότι από την 1η Ιουλίου θα ισχύσουν τα εξής:

– Τα λεωφορεία θα μεταφέρουν μάξιμουμ 25 άτομα.

– Τα μικρά λεωφορεία θα μεταφέρουν έως 10 άτομα.

– Τα βανάκια 6 άτομα

– Οι λιμουζίνες μέχρι δύο άτομα.

– Oι φελούκες θα δέχονται την επιβίβαση των μισών σε αριθμό επιβατών από αυτόν που αναφέρει η άδειά τους. Οι δε επιβάτες θα κάθονται σε απόσταση.

– Οι άμαξες θα μεταφέρουν 2 άτομα.

– Στα ξενοδοχεία δεν θα υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια.

– Από 1η Ιουλίου ανοίγουν όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι.  Τα δε τουριστικά γραφεία υποχρεώνονται να δίνουν μάσκες και αντισηπτικά σε κλειστούς χώρους όπως σε μουσουλμανικά τεμένη, ναούς και μουσεία.

– Τα ποταμόπλοια θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια από  τον προσεχή Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο και μόνο όσα έχουν αποδειχθεί κατάλληλα για επαναλειτουργία.

– Η βίζα εισόδου στην Αίγυπτο θα είναι free για όσους ταξιδεύουν στην Αίγυπτο με Egypt Αir και Αιρ Cairo.

– Τα παραθεριστικά κέντρα στην  Ερυθρά θάλασσα θα επαναλειτουργήσουν από αρχές Ιουλίου.

– Στις πτήσεις τσάρτερ θα υπάρχει έκπτωση  50% μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.

– Επίσης στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει έκπτωση 20%.

Αρέσει σε %d bloggers: