H Mεγάλη Ευεργέτιδα της Ε.Κ.Κ κ. Αικατερίνη Μελεφάντη – Σοφιανού σε δήλωσή της στο “Νέο Φως”, την εφημερίδα της Ε.Κ.Κ στέλνει το δικό της μήνυμα για τη συμπλήρωση ενός έτους απο τα θυρανοίξια του Κοινοτικού Ναού των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

«Πέρασε ένας χρόνος από τα ιστορικά θυρανοίξια του Κοινοτικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου Ελένης και αισθάνομαι συγκίνηση και συνάμα λύπη. Συγκίνηση γιατί ο Ναός έχει συνδεθεί με την πορεία του Ελληνισμού στο Κάιρο – και συνεπώς τη δική μου και της οικογένειάς μου – και ταυτόχρονα λύπη για το γεγονός ότι η πανδημία του κορονοϊού, δεν μου επέτρεψε να είμαι εκεί και να μοιραστώ τη χαρά μου με την Ελληνική παροικία.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στην Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα, τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, που ταξίδεψε από την έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου για να παραβρεθεί στην πρώτη επέτειο από τα θυρανοίξια της αποκατάστασης του σπουδαίου αυτού μνημείου της Ορθοδοξίας. Αισθάνομαι ταπεινότητα και ευγνωμοσύνη σχετικά με τα όσα ανέφερε για το πρόσωπό μου. Είναι βάλσαμο προσωπικά για μένα και για την ψυχή μου ο λόγος Του. Το έργο του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’, φωτίζει τους όπου γης Έλληνες και τους δοκιμαζόμενους της Αφρικής συνανθρώπους μας. Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Χρήστο Καβαλή, τον Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο και φυσικά τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό. Εύχομαι ο Θεός να προστατεύσει Ελλάδα και Αίγυπτο και να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τον ορατό υγειονομικό εχθρό που λέγεται κορονοϊός. Εύχομαι σύντομα να ανταμώσουμε όλοι μαζί στο Κάιρο και στην αγαπημένη μας Αίγυπτο».

*H φωτογραφία είναι από τα θυρανοίξια του Αγ. Κωνσταντίνου όπου τιμώμενο πρόσωπο της τελετής η κ. Αικατερίνη Μπελεφάντη – Σοφιανού, αρχόντισσα του Πατριαρχείου η οποία τιμήθηκε από τον Πατριάρχη Θεοδωρο με το οφίκιο της Πρέσβειρας του απόδημου Ελληνισμού και της Ομογένειας του Θρόνου. Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου προσέφερε στην κ. Σοφιανού την ποιμαντορική του ράβδο.

Διαβάστε επίσης:

Ένας χρόνος μετά τα θυρανοίξια του Αγ. Κωνσταντίνου – Ανασκόπηση (Videos / Photos)

To video της πορείας των εργασιών του Ι.Ν των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης (Official)

Πατριάρχης Θεόδωρος: «Όπου βρίσκεται ο Έλλην, πάντα κτίζει Εκκλησίες και Σχολεία»

Η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Χρήστου Καβαλή στα θυρανοίξια του Ι.Ν των Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης

To μήνυμα του Πατριάρχη Θεόδωρου για τον ένα χρόνο από τα θυρανοίξια του Αγ. Κωνσταντίνου (Video / Photos)

Χρ. Καβαλής: «Στην πρώτη επέτειο των θυρανοιξίων δώσαμε τη διαβεβαίωση ότι θα ξεπεράσουμε τον COVID-19»

Αρέσει σε %d bloggers: