O Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστος Καβαλής σε μηνυμά του για την πρώτη επέτειο από τα θυρανοίξια του Κοινοτικού Ναού των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης σημειώνει:

«Ο Κοινοτικός Ναός των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης είναι το σημείο αναφοράς του Ελληνισμού στο Κάιρο και η ανέγερσή  του συνυφαίνεται με τη δημιουργία της Ε.Κ.Κ. Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τα μεγαλειώδη θυρανοίξιά του που έγιναν στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2019 και αποτέλεσαν το σημείο αναφοράς της συνέχισης των αξιών του Ελληνισμού στη χώρα του Νείλου.

Το έργο της αποκατάστασης του Ι.Ν ανέλαβαν από κοινού η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και η Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ε.Κ.Κ κ. Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη. Όμως οι εργασίες δεν θα προχωρούσαν εάν δεν είχαμε την ευλογία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’, ο οποίος παρακολουθούσε στενά όλη την εξέλιξή τους από τα θεμέλια μέχρι και την αποκατάσταση του διακόσμου και των αγιογραφιών. Το ακάματο έργο του πηγή έμπνευσής μας. Πέρυσι, οι Αιγυπτιώτες αλλά και οι όπου γης Έλληνες παρακολούθησαν μέσω δορυφορικής σύνδεσης της ΕΡΤ το σπουδαίο αυτό γεγονός των θυρανοιξίων. Φέτος, η πρώτη επέτειος μας βρήκε σχεδόν εγκλωβισμένους στα σπίτια μας από την πανδημία του κορονοϊού, μια ακόμη δοκιμασία την οποία καλούμαστε να την ξεπεράσουμε με ψυχραιμία. Είναι ακόμη μια δύσκολη στιγμή, μία από τις δεκάδες σαν  που βίωσαν οι Καϊρινοί στα περισσότερα από 100 χρόνια  πορείας της  Ε.Κ.Κ. Πάντα ο Άγιος Κωνσταντίνος ήταν το σημείο αναφοράς, τόπος συνάντησης και προσευχής, στις χαρές, στις λύπες, στις δραστηριότητες των νέων. Στην πρώτη επέτειο των θυρανοιξίων δώσαμε το παρόν και τη διαβεβαίωση ότι θα παραμείνουμε ενωμένοι για να ξεπεράσουμε και αυτόν τον κίνδυνο. Η προσευχή και η ευλογία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στήριγμά μας. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς και εγώ προσωπικά αλλά και σύσσωμη η Δ.Ε  όπως επίσης ευχαριστούμε και την Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ε.Κ.Κ κ. Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη χωρίς την καθοριστική και γενναιόδωρη συμβολή της οποίας δεν θα ολοκληρωνόταν η εκ θεμελίων αποκατάσταση του ναού».

Σημ: H φωτογραφία είναι απο τα θυρανοίξια του Αγ. Κωνσταντίνου και απεικονίζεται ο Πατριάρχης Θεοδωρος με τον κ. Καβαλή, μετά την αποκάλυψη της μαρμάρινης πλάκας στην είσοδο του ναού.

Διαβάστε επίσης:

Ένας χρόνος μετά τα θυρανοίξια του Αγ. Κωνσταντίνου – Ανασκόπηση (Videos / Photos)

To video της πορείας των εργασιών του Ι.Ν των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης (Official)

Πατριάρχης Θεόδωρος: «Όπου βρίσκεται ο Έλλην, πάντα κτίζει Εκκλησίες και Σχολεία»

Η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Χρήστου Καβαλή στα θυρανοίξια του Ι.Ν των Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης

To μήνυμα του Πατριάρχη Θεόδωρου για τον ένα χρόνο από τα θυρανοίξια του Αγ. Κωνσταντίνου (Video / Photos)

Αρέσει σε %d bloggers: