Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στον φερώνυμο Ιερό Ναό του στην συνοικία Χελουάν μια περιοχή που στην ακμής της εκατονταετούς ιστορίας της έσφυζε από Έλληνες

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Νικόδημος προεξήρχε της Θείας  Λειτουργίας πλαισιωμένος από πλήθος ιερωμένων.

 Έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Γιάννης Κούντριας, όπως και Αραβόφωνοι ψάλτες.

Πλήθος Ελληνόφωνων και Αραβόφωνων πιστών κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να βιώσουν τον Ιερό Λόγο και να τιμήσουν την μνήμη του Άγιου Σπυρίδωνος.

Την Θεία Λειτουργία τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κ. Ζαχαρίας Φούμελης , ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητος κ. Λάμπρος Μπενοβίας, η Πρόεδρος της «Μαρίας της Αιγυπτίας» κα. Ευαγγελία Θηραίου, η κα. Βάσω Γαζή Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότηας Ελληνίδων κυριών Καΐρου, ο κ. Κλόντ Νακάς Πρόεδρος των Αραβόφωνων Ορθοδόξων, ο κ. Σαλέμ Κασίς Πρόεδρος της εκκλησίας των Αρχαγγέλων Ντάχερ.

Ο Σεβασιώτατος Μητροπολίτης Νικόδημος ανέφερε στον λόγο του ότι ενώ ο Άγιος Σπυρίδωνας ήταν ολιγογράμματος, με την χάρη και την Αγιότητα του κατάφερε και μας δίδαξε. Ήταν άνθρωπος των πράξεων και της ουσίας και όχι των λόγων. Ό Άγιος Σπυρίδων όπως και όλοι οι Άγιοι της βαθιάς πίστης προς τον Θεό. Και αυτή η βαθιά τους πίστη τους υπαγόρευε τι θα πουν πως θα το πουν και ποιους θα διδάξουν. Και κλείνοντας αναφέρθηκε στο ότι η πίστη του Αγίου και η αγάπη του  που μεταφράστηκε  σε έργα φιλανθρωπίας είναι αυτά που ανέδειξαν τον Άγιο Σπυρίδωνος σε μεγάλο Άγιο και ιεράρχη της Εκκλησίας μας.

Στην συνέχεια τελέστηκε η Αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο του Ναού και μοιράστηκαν κόλλυβα τα οποία είχαν προετοιμάσει και επιμεληθεί οι πιστοί για να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου και ακολούθησε κέρασμα πρός όλους τους πιστούς.

Δείτε εικόνες από την Θεία Λειτουργία επί την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος

Δείτε τον λόγο του Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επίτροποου Αλεξανδρείας Νικόδημου

Αρέσει σε %d bloggers: