Οι Οφφικιάλιοι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας έκοψαν την Αγιοβασιλόπιτα
24/01/2024
Η κοπή της πίτας στον Κοινοτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Ζεΐτουν
26/01/2024
Show all

Οι Αγιοβασιλόπιτες Ε.Κ.Κ και Σωματείων της Παροικίας μας και ένα αλησμόνητο γλέντι στο Ελληνικό Κέντρο του Καΐρου (εικόνες+βίντεο)

Βασίλης Α. Πουλαρίκας

Αν χρειαζόταν να επεξηγήσουμε με μία φράση το τι συνέβη στο Ελληνικό Κέντρο του Καΐρου το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου, θα λέγαμε ότι η Παροικία μας το γλέντησε για τα καλά σαν να μην υπήρχε αύριο και αυτή η φράση θα συμπύκνωνε, σε ένα γέλιο, σε ένα δάκρυ και σε μια αγκαλιά από καρδιάς, ολάκερο το συναίσθημα μιας Αιγυπτιώτικης Παροικίας που συνεχίζει να ονειρεύεται και να πορεύεται σε πείσμα των καιρών.  

Και πραγματικά αυτό που συνέβη στο Ελληνικό Κέντρο του Καΐρου, με αφορμή την κοπή της πίτας της Ελληνικής Κοινότητας και των Σωματείων της Παροικίας, ήταν ένα γλέντι άνευ προηγουμένου, μια «φυσική συνέπεια», αν θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι, του Πρωτοχρονιάτικου ξεφαντώματος που έγινε στην Ελληνική μας Στέγη στην Ηλιούπολη.

Όσοι διαβάζουν αυτές τις γραμμές τώρα, και δεν τα κατάφεραν ή δεν επέλεξαν να είναι κοντά μας την Τετάρτη στο Κέντρο, το μόνο που έχω να πω είναι ότι πραγματικά έχασαν. Βέβαια όπως έχουμε ξαναγράψει, «ο πήχης» έχει ανέβει πολύ ψηλά στην Καϊρινή μας Παροικία, και μόνο η προσμονή για το επόμενό μας γλέντι, θα κάνει σίγουρα όλους τους «απόντες» να το ξανασκεφτούν σοβαρά.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και από την πολύ ευχάριστη, πρώτη εικόνα κάθε φορά που άνοιγε η πόρτα του Ελληνικού Κέντρου. Η γελαστή υποδοχή και η προμετωπίδα σε κάθε εκδήλωση της Ελληνικής μας Κοινότητας, με τις κυρίες Μαριέττα και Μαριονέττα Ελ Σάμυ, τις κυρίες Νόρα και Ράνια Άττα, την κα Βίλλυ Πολίτη Ζουέ και την κα Γιάννα Καρδάση να καλωσορίζουν και να ανταλλάσσουν μια γλυκιά κουβέντα με όλους τους καλεσμένους που έμπαιναν στον φιλόξενο χώρο του «Κέντρου». Στην υποδοχή φυσικά ήταν και οι οικοδεσπότες, ο κ. Άγγελος Αθανασούλης από το Ελληνικό Κέντρο, το οποίο  προσέφερε με χαρά το δείπνο και ο κ. Χρήστος Καβαλής Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου που διοργάνωσε την γιορτινή βραδιά.

Όλοι αφού έπαιρναν πρώτα έναν λαχνό, ευχόμενοι να είναι οι τυχεροί της βραδιάς, κατευθύνονταν προς τα τραπέζια τους. Βέβαια αυτό, όπως καταλαβαίνετε ήταν μια εξόχως χρονοβόρα διαδικασία για τον απλούστατο λόγο ότι όταν συναντάς πολύ αγαπημένους σου ανθρώπους, κάθε ένα βήμα γεννάει και μια κουβέντα, που πολλαπλασιάζεται σε εκθετική μορφή, προδικάζοντας την επόμενη. Όλοι αφού καθόντουσαν,  φυσικά ξανασηκωνόντουσαν μετά από λίγο , γιατί έβλεπαν και έναν ακόμα που ήθελαν να χαιρετήσουν, να αγκαλιάσουν και να φιλήσουν.

Οπότε συνωστισμός παντού μέχρι την στιγμή που γύρω στις οκτώ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Χρήστος Καβαλής, χτύπησε το «πρώτο κουδούνι» και όλοι σιγά σιγά (sic!) άρχιζαν να παίρνουν τις θέσεις τους. Μέχρι να χτυπήσει  το «τρίτο κουδούνι» τα γκαρσόνια του Κέντρου γέμιζαν με ταχύτητα τα τραπέζια, με τα εύγεστα πρώτα πιάτα και έπαιρναν παραγγελίες για τα συνοδευτικά ποτά.

 «Θέλαμε σήμερα να μην είναι μια επίσημη βραδιά. Όσοι ήρθαν, ήρθαν επειδή το θέλανε να έρθουν.» Και αυτό ακριβώς το μήνυμα θέλαμε να δώσουμε και γι΄ αυτό δεν στείλαμε και επίσημες προσκλήσεις σε κανέναν. Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστος Καβαλής, αφού καλωσόρισε όλους τους επισήμους έδωσε το στίγμα της γιορτινής ημέρας, μιλώντας από καρδιάς για την βαθιά ριζωμένη ανάγκη να είμαστε όλοι και πάλι μαζί, όπως είπε, αφήνοντας με θάρρος και παρρησία ό,τι μας πληγώνει για λίγο στην άκρη και κοιτώντας κατάματα όλα αυτά που μας ενώνουν και μας κάνουν να συνεχίζουμε την πορεία μας με αγάπη και ανοχή.

Αφού ευχήθηκε σε όλους μια καλή χρονιά, κάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Νικόδημο να ευλογήσει τις πίτες. Στο πλευρό του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός, ο πατέρας Γεώργιος από την Εκκλησία της Παναγίας στην Ηλιούποληκαι ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Ρηγάκης.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές του προς όλους, καθώς  και την αμέριστη αγάπη του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου προς την Κοινότητα, τα Σωματεία και σε όλη, όπως είπε, την Παροικία. Στην συνέχεια μας ταξίδεψε νοερά με μια γλαφυρή μεταφορά, λέγοντας ότι φαντάζεται την Ελληνική Παροικία σαν ένα πλοίο που το τιμόνι κρατάει η Κοινότητα, με αξιωματικούς και υπαξιωματικούς να είναι τα Σωματεία και όλοι εμείς οι υπόλοιποι να είμαστε οι επιβαίνοντες και συνταξιδεύοντες, που όπως τόνισε έχουμε ίση ευθύνη και συναποφασίζουμε για το πού πάει αυτό το καράβι. Και αυτό το καράβι συμπέρανε, κατευθύνεται με ασφάλεια, παρά τους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, προς το δικό του ελπιδοφόρο μέλλον. 

Ο κ. Καβαλής κάλεσε στην συνέχεια όλα τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής να προσέλθουν και με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικόδημο στο κέντρο, ένωσαν τα χέρια και έκοψαν την πρώτη πίτα, αυτήν της Ελληνικής Κοινότητας του Καΐρου.

Η συνέχεια για το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου με τον κ. Άγγελο Αθανασούλη και τον κ. Αντώνη Διαμαντίδη να κόβουν την πίτα για το καλό της νέας χρονιάς. Ο κ. Αθανασούλης ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και μετέφερε τον χαιρετισμό και την αγάπη του Προέδρου κ. Νικόλαου Βαδή, ο οποίος βρισκόταν αυτήν την περίοδο, όπως είπε, στην Ελλάδα. Μίλησε επίσης για το παρελθόν και την  μακραίωνη διαδρομή που έχει διανύσει στο χρόνο το Ελληνικό Κέντρο του Καΐρου, αναφερόμενος στην σημαντική του προσφορά στα παροικιακά δρώμενα, χαιρετίζοντας για την συμμετοχή του και τον παρόντα στην εκδήλωση Αντώνη Ιορδανίδη.

Ο κ. Αθανασούλης γυρνώντας στο σήμερα, αναφέρθηκε στο στέρεο και σταθερό παρόν που διάγει το Ελληνικό Κέντρο, αλλά και στο ελπιδοφόρο όπως είπε μέλλον του, που οραματίζεται και κάνει πράξη η σημερινή του διοίκηση. 

Η συνέχεια για την υπεραιωνόβια Χιακή Αδελφότητα Καΐρου «ο Όμηρος», την οποία εκπροσώπησε και έκοψε την πίτα η Ταμίας κυρία Ευαγγελία Χαλκιά, η οποία μετέφερε τις ευχές της αλλά και την αγάπη και την σκέψη του Προέδρου κ. Λάμπρου Μπενοβία, καθώς και του υπόλοιπου συμβουλίου.

Επόμενο Σωματείο η Φιλόπτωχος Αδελφότητα των Ελληνίδων Κυριών του Καΐρου με τις κυρίες Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, Βάσω Γαζή, Βίλλυ Πολίτη Ζουέ, Κάτια Καζακάκου, Καίτη Βλαντή και Μάρθα Δημήτρη να προσέρχονται για να κόψουν με αγάπη την πίτα του δικού τους ιστορικού και δραστήριου σωματείου και την Πρόεδρο κυρία Σκουφαρίδου να εύχεται υγεία σε όλους.

Ο κ. Καβαλής προλογίζοντας και καλώντας όλα τα Σωματεία, έδωσε στην συνέχεια την σκυτάλη στο 1ο Σύστημα των Ελλήνων Προσκόπων του Καΐρου. Ένα χαρούμενο σμάρι παιδικής και εφηβικής ενέργειας γέμισε μονομιάς με τα χρώματα και την ζωντάνια του τον χώρο και πήρε την θέση του μπροστά από τις τέσσερις πίτες που του αναλογούσαν.

Μία για Αγέλη με τα χαριτωμένα Λυκόπουλα, μία για την ομάδα των Προσκόπων, μία για την  Κοινότητα των Ανιχνευτών, και τέλος μια πίτα για όλους τους Βαθμοφόρους του περήφανου αυτού Προσκοπικού συστήματος της Παροικίας μας. Ο Αρχηγός κ. Χρήστος Αντωνίου στον χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε την Ελληνική Κοινότητα για την εξαιρετική διοργάνωση, μίλησε με συγκίνηση για τα 110 χρόνια του Προσκοπισμού στο Κάιρο.

«Να γελάς, να αγαπάς και να μαθαίνεις» είναι η φράση που εγκολπώνει, όσο καμία άλλη, το όραμα όλων αυτών που πέρασαν από τον Προσκοπισμό, μεταλαμπαδεύοντας σε όλους εμάς, τις αξίες και τα υψηλά ιδανικά για να συνεχίσουμε, όπως είπε ο κ. Αντωνίου με αισιοδοξία στο δικό μας Προσκοπικό παρόν και μέλλον. Ο κύριος Αντωνίου τέλος έκανε μια συνοπτική αναφορά των πρόσφατων και σημαντικών δράσεων του Συστήματος, ενώ ευχαρίστησε από καρδιάς τους υποστηρικτές της Προσκοπικής, όπως είπε Ιδέας, αλλά και τους γονείς των παιδιών για την αμέριστη τους εμπιστοσύνη.

Όπως ήρθαν, έτσι και έφυγαν οι Πρόσκοποι. Συντεταγμένα και με χαμόγελο, δίνοντας το μικρόφωνο και πάλι στον κ. Καβαλή, ο οποίας κάλεσε το Συμβούλιο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου, τον κύριο Αντώνη Διαμαντίδη και την κυρία Βάσω Γαζή για την δική τους πίτα. Ο κ. Διαμαντίδης ευχήθηκε με την σειρά του υγεία και χαρά σε όλους  για την νέα χρονιά.

Στο 1932 μεταφερθήκαμε σε μιά στιγμή, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας για την συνέχεια, όπου παρακολουθήσαμε νοερώς την γέννηση ενός ακόμα φιλανθρωπικού σωματείου Κυριών στην Ηλιούπολη του Καΐρου με το όνομα «Μαρία η Αιγυπτία» . Ο κ. Καβαλής κάλεσε την κα Άννα Αυγερινού, την κα Νίτσα Καζαμία, την κα Άννα Γεωργαλίδου, και την κα Σουλα Σιναδινού-Χόσαρη να κόψουν την πίτα του ιστορικού αυτού Σωματείου, ενώ η κα Αυγερινού ευχήθηκε εκ μέρους όλων καλή χρονιά σε όλους με υγεία και  χαρά.

Η συνέχεια για την Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως, με τους κ.κ Μιχάλη Γκρουνστείν, Ανδρέα Ρούσσο και Μιχάλη Κουκίδη να προσέρχονται για την δική τους πίτα. Ο κ. Γκρουνστέιν στο χαιρετισμό του ευχήθηκε σε όλους μια καλή χρονιά με υγεία, χαρές, δύναμη και κουράγιο. Εξέφρασε την χαρά του βλέπει πολλούς Έλληνες, όπως είπε συγκεντρωμένους, και την Παροικία ενωμένη και ευχήθηκε σε όλα τα σωματεία δύναμη. Τέλος  μετέφερε τις ευχές του Προέδρου κ. Ζαχαρία Φούμελη.

Ο κ. Καβαλής πήρε την συνέχεια τον λόγο καλωσορίζοντας τις Παροικιακές Αθλητικές Ομάδες του Καΐρου, το τελευταίο Ελληνικό σωματείο που ιδρύθηκε από τον φωτισμένο  Κώστα Θεοδωρόπουλο στην Αίγυπτο το 1970, ενώ μίλησε για την ανθηρή αθλητική δραστηριότητα του παρελθόντος και την Ελληνική «σφραγίδα» στην Αιγυπτιακή Ολυμπιακή Επιτροπή, που φέρει όπως είπε το όνομα του Άγγελου Βολονάκη, αλλά και την ακάματη συμβολή στην εδραίωση του ΠΑΟΚ του αείμνηστου Σωτήρη Σκουφαρίδη.

Ο κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, ο κ. Ανδρέας Ρούσσος και ο κ. Ανδρέας Γιόσρι στην συνέχεια έκοψαν την πίτα του σημαντικού αυτού αθλητικού σωματείου της Παροικίας μας, με τον κ. Γκρουνστέιν να αναφέρεται και αυτός στην τεράστια αθλητική δραστηριότητα των Ελλήνων στον αθλητικό τομέα λέγοντας χαρακτηριστικά  «Από όσους βλέπω εδώ σήμερα, να θυμίσω  ότι ήταν κάποτε αθλητές του ΠΑΟΚ», ενώ και αυτός με την σειρά του εξήρε την ανιδιοτελή και μεγάλη προσφορά του Σωτήρη Σκουφαρίδη στην πορεία του ΠΑΟΚ που έχει μείνει χαραγμένη ανεξίτηλα στην μνήμη όλων.

Ο κ. Γκρουνστέιν μίλησε για την αναγέννηση του ΠΑΟΚ στην τελευταία του μορφή πριν από δέκα, δώδεκα χρόνια, από μια παρέα επίμονων και ρομαντικών νοσταλγών, που έχοντας πάρει την μαγιά από τους προηγούμενους, βάλανε τον ΠΑΟΚ δυναμικά στο σήμερα, κάνοντας λόγο για την τελευταία μεγάλη ποδοσφαιρική παναιγυπτιακή διοργάνωση που φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ περίπου τριακόσια παιδιά σε πέντε ηλικιακές ομάδες με τους αθλητές ΠΑΟΚ να κερδίζουν πολλές πρωτιές στους τελικούς.

Ο κ. Καβαλής κάλεσε στην συνέχεια για το δικό τους χαιρετισμό τον Σύμβουλο της Ελληνικής μας Πρεσβείας κ. Αθανάσιο Λεούση και τον Επιτετραμένο της Κυπριακής Πρεσβείας κ. Ονούφριο Οικονομίδη, οι οποίοι ευχήθηκαν σε όλους καλή χρονιά με υγεία και χαρά.

Η πρώτη φάση της γιορτινής βραδιάς έφτασε στο τέλος της με τον κύριο Καβαλή να μας παρουσιάζει με χαρά το μουσικό συγκρότημά που ταξίδεψε από την Ελλάδα για να διασκεδάσει όλους μας με τις μοναδικές μελωδίες της πατρίδας μας. Ο κ. Θάνος Κανελλόπουλος στο μπουζούκι, ο κ. Αντώνης Ξενάκης στην κιθάρα, ο κ. Γιάννης Δήμας στα πλήκτρα και η κα Λέλα Σαβοπούλου στο τραγούδι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για κοντά τέσσερις ώρες με ένα ατελείωτο ρεπερτόριο που πραγματικά ενθουσίασε όλους.

Τα κυρίως πιάτα σερβιριζόντουσαν και όλοι απολαμβάναμε τις γαστριμαργικές επιλογές  του Ελληνικού Κέντρου ακούγοντας υπέροχα έντεχνα Ελληνικά τραγούδια που έφερναν την πατρίδα μας όλο και πιο κοντά στην σκέψη όλων μας.

Λίγη ώρα μετά ο κ. Καβαλής έδωσε τον τόνο για την μεγάλη κλήρωση το έπαθλο της οποίας ήταν ένα καλαίσθητο ασημένιο διακοσμητικό σκεύος το οποίο ήταν περίτεχνα σκαλισμένο. Τον τυχερό λαχνό με τον αριθμό 29 τράβηξε ο Μεγάλος Ευεργέτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Έρικ Αδάμ και ο χαμογελαστός κ. Ονούφριος Οικονομίδης κατέφτασε καταχειροκροτούμενος από όλους για να παραλάβει το δώρο του ως ο τυχερός της χρονιάς.

Τραγούδι και χορός για την συνέχεια με τον κ. Καβαλή να μας προϊδεάζει όμως, ότι σε λίγα λεπτά επίκειται η μεγάλη έκπληξη από το Κέντρο, προτρέποντάς μας να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Κανένας μας στην κυριολεξία δεν περίμενε αυτό που θα επακολουθούσε, με την θεαματική είσοδο της Ελληνίδας οριεντάλ χορεύτριας Μαρκέλας.

Ο εκρηκτικός χορός της δυναμίτισε την ατμόσφαιρα, κάνοντας όλους να σηκωθούν από τις θέσεις τους, πλησιάζοντας την πίστα για να θαυμάζουν το φιλήδονό της λίκνισμα. Από το σημείο αυτό και μετά η βραδιά απογειώθηκε. Οι γραβάτες λύθηκαν, μαζί με τις όποιες αναστολές, τα φώτα χαμήλωσαν και το γλέντι φούντωσε χωρίς κανένα πρωτόκολλο με την μουσική να οδηγεί καρδιές σε σώματα στην υπέρβαση. Μοναχικά ζεϊμπέκικα, με πιάτα να σπάνε, έτσι για το κέφι, και λουλούδια να γεμίζουν την πίστα, στα λεβέντικα βήματα όλων των χορευτών. Τραπέζια που άδειαζαν στην στιγμή, για να χορευτούν πάνω τους με ψυχή βαθιά τα παθιασμένα τσιφτετέλια  και πόσοι άλλοι χοροί που ο ένας πιανότανε στον ώμο του άλλου και με το ίδιο βηματισμό σχημάτιζαν ομόκεντρους κύκλους που κοιτώντας τους από τα μέσα, θα’ λεγες πραγματικά ότι δεν τελειώνουν ποτέ.

Αυτή ήταν η ατμόσφαιρα με πολύ λίγα λόγια στο μεγάλο αυτό γλέντι της Ελληνικής μας Παροικίας που από όλους ακούγαμε τα καλύτερα λόγια μαζί με πολλές ευχές για ένα ακόμα αντάμωμα που είχαμε πραγματικά ανάγκη. «Ο Θεός δίνει δύναμη στην χαρά μας» μας είπε η κυρία Άννα Γεωργαλίδη, η οποία ευχαριστιόταν υπερβολικά με το πνεύμα αυτό της ομόνοιας και της αγάπης που λάμβανε αυτή την βραδιά.

«Κάναμε μεγάλα γλέντια στην Παροικία» μας είπε ο κ. Καβαλής δείχνοντάς μου, μια εικόνα από ένα νεανικό συγκρότημα που έπαιζε μουσική στον ίδιο αυτό χώρο, όπως μας είπε, στο Ελληνικό Κέντρο, κάποια όμως χρόνια πριν με τον κ. Μιχάλη Γκρουντέιν να φιγουράρει και αυτός στην αειθαλή αυτή ανάμνηση.

Ακούσαμε ιστορίες πολλές από την κυρία Σκουφαρίδου για τα γλέντια που οργάνωναν παλιά και την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, αλλά και για την φλόγα που διαπνέει και στις μέρες μας όσους ασχολούνται με τα κοινά, φλόγα η οποία ακτινοβολεί με λαμπρότητα και στις επόμενες γενιές Αιγυπτιωτών.

Σε ένα άλλο τραπέζι οι κυρίες Αθανασούλη, Χαγιάτ και Γεωργίου μοιράζονταν τις δικές τους μνήμες από τα αξέχαστα όπως έλεγαν γλέντια, αλλά και την χαρά τους που και στις μέρες μας παρά την αριθμητική συρρίκνωση της Παροικίας, κανένας δεν το βάζει κάτω και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δηλώνει και είναι παρών.

Μέχρι το τέλος της βραδιάς γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα λίγες παρέες είχαν μείνει που μοιράζονταν και απολάμβαναν ακόμα την επίγευση που άφησε το μεγάλο γλέντι. Και το σίγουρο είναι ότι στο μυαλό όλων μας οργανώνεται και υλοποιείται το επόμενο ξεφάντωμα.

Στην γιορτινή βραδιά μεταξύ πολλών άλλων και πέραν των προαναφερθέντων παρέστησαν οι εκπαιδευτικοί των Ελληνικών μας Σχολείων με τους διευθυντές τους κ.κ. Λάγιο Βασίλη και Γιώργο Κοκορέλη και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Ράνια Μουσταφά Μόσχου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου κ. Γιώργος Ρεκτσίνης, ο κ. Αντώνης Καζαμίας Πρόεδρος του Ιδρύματος Μεταμόρφωσης. Από την Πρεσβεία μας παρέστησαν ο ΑΚ.ΑΜ της Ελλάδος στην Αίγυπτο Πλοίαρχος Μιχάλης Τσιλιγκάκης, ο Γραμματέας κ. Γιώργος Οικονόμου, η κυρία Δέσποινα Τζόβα από το γραφείο Ο.Ε.Υ, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Αριστόδημος Ασσιώτης, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο Διευθυντής του Ελληνικού Νοσοκομείου του Καΐρου Δρ. Σαμουήλ Λουής και η Διευθύντρια του Γηροκομείου κα Αγγέλα Χαραλαμποπούλου

Δείτε σε δύο μεγάλες δόσεις βίντεο και απολαύστε το κλίμα μιας ακόμα μεγάλης γιορτής της Ελληνικής μας Παροικίας

Και για όσους αντέχοουν ακόμα … το τυχερό φλουρί και το εκρηκτικό γλέντι συνεχίζεται

Αρέσει σε %d bloggers: