Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, επισκέφθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου και είχε συνάντηση με τον Αιγύπτιο Υφυπουργό Εξωτερικών, υπεύθυνο για το χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού, κ. Mahmoud Talaat.

Συζητήθηκαν θέματα υφιστάμενων συμβάσεων μεταξύ των δύο χωρών, για τον πολιτισμό, όπου διαπιστώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο της συνεργασίας σε σειρά θεμάτων. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην επιτυχία των τελευταίων Καβαφείων το φθινόπωρο του 2017 και στην προετοιμασία για την επόμενη διοργάνωση του θεσμού. Ο κ. Μπόλαρης τόνισε την ανάγκη περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας με πρωτοβουλία των κυβερνήσεων, ικανή να αναδείξει το εξαίρετο κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες και τους λαούς τους.

Ως πρώτο βήμα πρότεινε τη διοργάνωση ενός Διεθνούς Συνεδρίου σε ακαδημαϊκό επίπεδο, με συνέργειες πανεπιστημίων από την Αίγυπτο και την Ελλάδα, με συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, όχι μόνο από την Ελλάδα και την Αίγυπτο, αλλά και από την Ευρώπη, τον αραβικό κόσμο, την Αμερική και άλλες χώρες, και θεματολογία που θα στοχεύει στην ανάδειξη της συνάντησης του ελληνικού πνεύματος πολιτισμού και φιλοσοφίας με τον αραβικό κόσμο, πρόταση η οποία έγινε δεκτή από τον κ. Talaat.

Ο Έλληνας Υφυπουργός αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών, που αφορά στην ώσμωση, στη συνάντηση και στη συνεργασία μεταξύ θρησκειών και δογμάτων, διαδικασία που άρχισε το τελευταίο τετράμηνο στην Αθήνα και αναμένεται να κορυφωθεί το προσεχές διάστημα με διημερίδα που διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών. Βάσει των ανωτέρω, ο κ. Μπόλαρης ανέφερε ότι στην επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αίγυπτο θα επισκεφτεί το πανεπιστήμιο Αλ Άζχαρ και τον πνευματικό τους ηγέτη, Σεΐχη Ahmed Al Tayeb.

Περιοχή συνημμένων

Αρέσει σε %d bloggers: