H Ελληνική Γλώσσα και η διδασκαλία της στην Αίγυπτο,  βρίσκεται στο επίκεντρο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2019, στις 17.00 στο Εθνικό Μεταφραστικό Κέντρο Αιγύπτου, στο κτιριακό συγκρότημα της όπερας του Καΐρου.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Παράρτημα Αλεξανδρείας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και γίνεται στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεση Βιβλίου Καΐρου.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί όλοι οι καθηγητές που διδάσκουν στα Ελληνικά Τμήματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νεολληνικών Σπουδών του ΑΠΘ κ. Παπαναστασίου καθώς και ο υπεύθυνος έκδοσης βιβλίων για τη διδασκαλία της Ελληνικής κ. Ανδρέου.

Στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπεριλαμβάνεται επίσης η ομιλία, στις 27 Ιανουαρίου, του κ. Σαμουήλ Μπισάρα, ενός από τους πιο διακεκριμένους διερμηνείς Αραβικής γλώσσας, με θέμα: «Η Αίγυπτος στο έργο του Κ. Π. Καβάφη».

Στην 50ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου συμμετέχει για πρώτη φορά και η Κύπρος, η οποία παρουσιάζει εκδόσεις που αφορούν στη λογοτεχνία, την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό της, ενώ έντονη είναι και η παρουσία στο Κυπριακό Περίπτερο, της Κυπριακής παροικίας που ζει στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Στο Χρυσό Ιωβηλαίο της, η 50ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Καΐρου, έχει επιλέξει ως τιμώμενο οργανισμό τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Αρέσει σε %d bloggers: