Είναι γνωστή η αγάπη του Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Μιχάλη Διάμεση για την Αρχαιολογία.

Άλλωστε, όπως έχουμε επισημάνει ήταν ένας από τους πρέσβεις που λάμβανε πρώτος πρόσκληση από τις Αιγυπτιακές Αρχές για την παρουσίαση των νέων αρχαιολογικών ανακαλύψεων.

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Τουρκία, όπου θα αναλάβει τη νέα διπλωματική του θέση στην Πρεσβεία της Άγκυρας, πραγματοποίησε αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στο Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.


Την επίσκεψη κατέγραψε η εφημερίδα Egypt Today, επισημαίνοντας ότι μίλησε με θερμά λόγια για το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου και «τις προσπάθειές του να διατηρήσει την αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, να επικοινωνήσει τον αιγυπτιακό πολιτισμό και να προωθήσει τον τουρισμό».

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Διάμεσης επαίνεσε το Υπουργείο Αρχαιοτήτων για τις συνεχείς ανακοινώσεις νέων αρχαιολογικών ευρημάτων και το άνοιγμα πολλών σημαντικών μουσείων και αρχαιολογικών έργων, δράσεις, τις οποίες, χαρακτήρισε κορυφαίες για τον πολιτισμό και τον τουρισμό στην Αίγυπτο.

Ευχαρίστησε δε την ηγεσία του υπουργείου για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί προκειμένου να παρουσιάσει στους πρέσβεις και όλες τις διπλωματικές αποστολές στην Αίγυπτο την ομορφιά και τη μοναδικότητα του αιγυπτιακού πολιτισμού.

Αλλά και από την πλευρά της, η ηγεσία του Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου ευχαρίστησε τον κ. Διάμεση για την συνεργασία που είχαν τα τελευταία χρόνια, χαρακτηρίζοντάς την εξαιρετική.

Τέλος, σύμφωνα με την «Egypt Today», ο κ. Διάμεσης, εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφτεί και το 2020 στην Αίγυπτο, προκειμένου παρακολουθήσει από κοντά την ολοκλήρωση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου του Καΐρου, δείχνοντας πόσο μεγάλη σημασία αποδίδει και η Ελλάδα στο μεγάλο αυτό γεγονός, για τον αιγυπτιακό πολιτισμό, ο οποίος με τον ελληνικό είναι από τους αρχαιότερους στον κόσμο.

Αρέσει σε %d bloggers: