Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Γεώργιος Δασκαλόπουλος επισημαίνεται ότι περιορίζονται στα γραφεία του Προξενείου, οι συναλλαγές με το κοινό στις απολύτως απαραίτητες και στις εξαιρετικά επείγουσες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας και η υποβολή αιτήσεων Εθνικών θεωρήσεων εισόδου.

«Σε κάθε περίπτωση, παρακαλείσθε, όπως ΜΗΝ προσέρχεσθε στο Γενικό Προξενείο, αλλά έλθετε σε επικοινωνία με την Αρχή μας είτε τηλεφωνικώς», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Κάιρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάιρο, 15 Μαρτίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι, αρχής γενομένης από σήμερα Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, και μέχρι νεωτέρας, λόγω έκτακτων μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον νέο κορωνοϊό (COVID-19), περιορίζονται οι συναλλαγές με το κοινό στις απολύτως απαραίτητες και εξαιρετικά επείγουσες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας και η υποβολή αιτήσεων Εθνικών θεωρήσεων εισόδου. Για δε τις θεωρήσεις Schengen η υποβολή τους γίνεται μόνο κατόπιν συνεννόησης με Γενικό Προξενείο σε απολύτως έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, παρακαλείσθε, όπως ΜΗΝ προσέρχεσθε στο Γενικό Προξενείο, αλλά έλθετε σε επικοινωνία με την Αρχή μας είτε τηλεφωνικώς (τηλ.: 02 25741140, 02 25741085, 02 25791429 ή στο κινητό εκτάκτου ανάγκης 002 0100 8478600, φάξ.: 02 25753962) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ([email protected]) προκειμένου ενημερωθείτε σχετικά με τα αιτήματά σας.

Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται για λόγους δημοσίας υγείας και στοχεύουν αφενός στην προστασία των ομογενών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου και του κοινού και αφετέρου του προσωπικού του Γενικού Προξενείου προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπη λειτουργία της Αρχής μας κατά την τρέχουσα περίοδο υψηλού κινδύνου εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Παρακαλείσθε επίσης όπως, λάβετε, σοβαρά υπόψη τις συστάσεις των τοπικών Αρχών περί προστασίας της δημόσιας υγείας.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Ο Γενικός Πρόξενος

Γεώργιος Δασκαλόπουλος

Αρέσει σε %d bloggers: