Γράφει ο Χ.Θ.Καβαλής – Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

Ο Γενάρης του 2019 έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη στον υπογράφοντα, όταν ενημερώθηκα όντας βρισκόμενος στην Αθήνα για Πρωτοχρονιάτικές διακοπές, πως ο εισαγγελέας της Εζμπεκία έστειλε τον φάκελο των καταγγελιών του πρώην μέλους της Ε.Κ.Κ Ζόρζ Καντζηλιέρη στο πρωτοδικείο!


Το σκεπτικό του εισαγγελέα ήταν πως η κατηγορία της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος (της Ε.Κ.Κ) που ισχυριζόταν ο καταγγέλλων πως γίνεται από τον υπογράφοντα, την Γενική Γραμματέα κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και τον Ταμία κ. Αντώνη Ιορδανίδη δεν ευσταθεί και πως το μόνο που διαπιστώθηκε ήταν η αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό χωρίς την έγκριση των αρμοδίων αρχών, και για αυτό δικάζεται ο Πρόεδρος.

Σεβόμενοι την διαδικασία που επιβάλει ο νόμος, το νομικό τμήμα της ΕΚΚ μαζί με τον Νομικό Σύμβουλο της Ε.Κ.Κ κ. Μουνίρ Γκίρις ετοίμασαν την σχετική επεξηγηματική απολογία στην οποία πρότειναν να ζητηθούν από τις αρμόδιες αρχές επιστολές που να διαλευκάνουν αν η αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό ήταν ή δεν ήταν νόμιμες και με την έγκριση τους.

Δυστυχώς, ο δικαστής στο πρωτοδικείο δεν εισάκουσε το αίτημα των δικηγόρων και καταδίκασε τον υπογράφοντα σε ένα έτος φυλάκιση με καταναγκαστική εργασία και 100,000 Λ.Αιγ. πρόστιμο!

Άμεσα σχεδόν την επόμενη ημέρα της απόφασης, οι δικηγόροι της Ε.Κ.Κ και ο νομικός της Σύμβουλος, άσκησαν έφεση και το εφετείο μετά από πολύμηνη διαδικασία και διερεύνηση δικαίωσε στις 24 Ιουνίου 2019 τον οργανισμό, και αθώωσε τον υπογράφοντα, απορρίπτοντας τα αιτήματα της πολιτικής αγωγής, η οποία κατά την δίκη αμφισβητούσε την γνησιότητα κάθε εγγράφου που καταθέταμε!

Σίγουρα μια τέτοια δοκιμασία, έστω και αν πιστεύαμε πως τελικά η έκβασή της θα ήταν θετική – καθώς είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Αιγυπτιακή Δικαιοσύνη – είναι ούτως ή άλλως μια επώδυνη δοκιμασία! Αυτό όμως που την έκανε περισσότερο αηδιαστική είναι η συμπεριφορά του αρχικώς καταγγέλλοντος και του γνωστού άγνωστου ηθικού του αυτουργού.

Όχι απλά απέφυγαν την αντιπαράθεση στην τελευταία γενική συνέλευση, επέτρεψαν στον δικηγόρο τους να παρουσιαστεί ως πολιτική αγωγή που αμφισβητούσε τα πάντα!

Όχι απλά προσποιούνται ότι δεν ευθύνονται και όλα αυτά γίνονται ερήμην τους από τον δικηγόρο τους – τον οποίο όμως δεν αλλάζουν – αλλά έχουν και το θράσος αν και γνωρίζοντας πως τίποτα το λάθος ή παράνομο δεν έκανε η Δ.Ε και ο πρόεδρος της, να διασπείρουν χωρίς αιδώ, ιστορίες σκανδάλων και δυστυχώς τα έλεγαν και σε άλλες ξένες παροικίες, προσβάλλοντας την εικόνα της μικρής μας εδώ Ελλάδας. Ταχυδρομούσαν στους πάροικους την πρωτόδικη απόφαση πλαστογραφώντας τον αποστολέα σαν να ήταν η ίδια η Κοινότητα.

Έτρεχαν στο Υπουργείο ζητώντας την αποπομπή μου καθώς ήμουν λέει κατάδικος αλλά και όλης της Δ.Ε, απέστελλαν τηλεφωνικά μηνύματα από αριθμό που ανήκε σε πρώην εταιρία του ενός, δημοσίευαν άρθρα που έβριθαν από ψέματα, έστειλαν στο Ελληνικό ΥΠΕΞ επιστολή με ψευδώνυμο Ζορζ Μάνος Μάνο και υπογραφή ένας φτωχός και καταπονημένος πάροικος και διάφορα άλλα, που πραγματικά δείχνουν, εκτός μιας τυφλής εμμονής, μια απίστευτη αδυναμία στρατηγικής σκέψης που επιβεβαιώνει το πόσο κενοί και αχυράνθρωποι είναι!

Δεν άφησαν για τους εαυτούς τους ούτε μία ευκαιρία να μπορέσουν να σωθούν από το εκτυφλωτικό φως της αλήθειας και της δικαιοσύνης αλλά και από την γενική κατακραυγή οποιουδήποτε λογικού πάροικου, που έστω και αν δεν συμπαθεί την σημερινή Δ.Ε ή εμένα – και αυτούς ακόμα συσπείρωσε κατά των ιδίων, γιατί κανείς λογικός, δε αγαπά την αδικία!

Η προσπάθεια τους να διασύρουν, αμαυρώσουν, λασπολογήσουν και εκθέσουν έναν αθώο δεν αφήνει κανέναν φυσιολογικό άνθρωπο ασυγκίνητο! Το βλέπω από το «τσουνάμι» ευχών που εισπράττω και από κόσμο που είναι μακριά από τον στενό μου κύκλο!

Σήμερα όμως είναι μια νέα ημέρα που βρίσκει την Δ.Ε ισχυρή, ενωμένη και δικαιωμένη, με την παροικία και όλους τους Αιγυπτιώτες δίπλα της όπως στάθηκαν και κατά την διάρκεια της δίκης, και παραμερίζοντας αυτούς που με όχημα την αδικία και την συκοφαντία θέλουν να ικανοποιήσουν το νοσηρό εγωισμό τους έστω και εις βάρος συνανθρώπων μας και συμπατριωτών μας που έχουν ανάγκη, επιδεικνύοντας πως οι αρχές τους δεν είναι συμβατές με τις αρχές του οργανισμού αλλά και του ανθρωπισμού γενικότερα!

Και κλείνω με μια φράση προς αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους από τον μεγάλο Έλληνα φιλόσοφο τον Πλάτωνα, ευχόμενος να την καταλάβουν καθώς δεν θα ασχοληθώ πλέον μαζί τους … λέει λοιπόν ο Πλάτων: «Άνθρωπος τελειωθείς βέλτιστος των ζώων, χωρισθέν δε νόμου και δίκης, χείριστον πάντων».

*Το άρθρο του κ. Καβαλή δημοσιεύθηκε στο “Νέο Φως” στις 1.7.19.



Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη νίκη της Ε.Κ.Κ: Το Εφετείο απέρριψε τις κατηγορίες εκείνων που προσπάθησαν να σταματήσουν το ανθρωπιστικό της έργο

«Η στήριξη των αδυνάτων όσο βάλλεται θα αυξάνεται» – Aφιέρωμα στο έργο Κοινωνικής Πρόνοιας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

ΝΑΙ σε όλα από την παροικία στη Γενική Συνέλευση: Ομόφωνη στήριξη στη Δ.E και βροντερό ΟΧΙ στη συκοφαντία και τις ψευδείς καταγγελίες (Videos/Photos)

Κ. Μιχαηλίδης: H απόφαση του Εφετείου είναι νίκη της Ε.Κ.Κ και «ανακούφιση» των συμπατριωτών μας που έχουν ανάγκη

H έκπληξη των υπαλλήλων στον Χρ. Καβαλή μετά τη μεγάλη δικαστική νίκη της Κοινότητας και η selfie όλο χαμόγελα

Στ. Ταμβάκης: Η προσφορά της Ε.Κ.Κ δικαιώθηκε για άλλη μια φορά και από την ύψιστη αρχή της Αιγυπτιακής δικαιοσύνης

Δ. Σκουφαρίδης: Η απόφαση του Εφετείου κατατροπώνει τη λασπολογία

ΣΕΚ: Ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που επιχείρησαν να υπονομεύσουν την Ε.Κ.Κ

Αρέσει σε %d bloggers: