Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, προ ημερών, το γεύμα που παρέθεσε μετά την πρωινή επίσκεψη στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ προς τιμήν της Αιγύπτιας Υπουργού Διασποράς κ.Ναμπίλα Μάκραμ και του Προεδρικού Επιτρόπου της Κύπρου κ.Φώτη Φωτίου, λίγες ώρες πριν δημοσιοποιηθεί το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του “Νόστος-Η Επιστροφή”.

Αφού ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης, οι επίσημοι στη συνέχεια παρακάθησαν σε γεύμα στο οποίο παραβρέθηκαν, επίσης, όπως μας ενημερώνει με σημερινό δελτίο Τύπου ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων, ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Ελλάδα κ. Μωχάμεντ Φαρίν Μονίμπ, ο Πρέσβης της Κύπρου κ.Κυρ.Κενεβέζος, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ.Μιχ.Κόκκινος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ.Κ.Μιχαηλίδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού κ.Κώστας Μεϊμάρης.

Επίσης, οι κ.κ.Νέσμα Άσραφ και Νέσμα Ναφέα, σύμβουλοι της Υπουργού, ο Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης κ.Δημ.Παντερμαλής, καθώς και ο σύμβουλος του Υπουργού κ.Β.Μαλιγούδης.

Μια ιδιαίτερη στιγμή σε αυτή τη συνάντηση, ήταν ασφαλώς αυτή κατά την οποία ο Πρόεδρος κ.Κ.Μιχαηλίδης εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, παρέδωσε ειδικό αναμνηστικό ενθύμιο στην Υπουργό Διασποράς κ.Μάκραμ, για την επίσκεψη της στην Ελλάδα.

Αρέσει σε %d bloggers: