«Μεταξύ τυρού και αχλαδίου», το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου 2019, ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος γευμάτισε με τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστο Καβαλή, τον Αντιπρόεδρο κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν και τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Μιχάλη Διάμεση, σε ένα εστιατόριο δίπλα στο Νείλο.

Η γνωριμία του προέδρου της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστου Καβαλή με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, κρατά χρόνια. Από τη δεκαετία του ‘90 όταν ο κ. Αβραμόπουλος ανέλαβε το πηδάλιο του δήμου της Αθήνας και ο κ. Καβαλής την προεδρία της Ε.Κ.Κ. Η συνάντηση και το γεύμα ήταν σε φιλικό επίπεδο, ωστόσο ο κ. Αβραμόπουλος ενημερώθηκε και για όλο το φάσμα των θεμάτων που αφορούν την Ε.Κ.Κ.

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι κάθε φορά που έρχεται στο Κάιρο συναντάται με εκπροσώπους της Ε.Κ.Κ και είπε ότι «στην καρδιά του, ένα ξεχωριστό κομμάτι έχει ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός». Και αυτό όπως τόνισε είναι γιατί γνωρίζει ότι οι Αιγυπτιώτες παραμένουν στις αρχές τους και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν διαψεύστηκε».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κάιρο, ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπτέλ Φαταχ Αλ Σίσι και τον Πατριάρχη Θεόδωρο.

Αρέσει σε %d bloggers: